مالکان و کاربران گرامی دروگر نیشکر هاروستر ۷۰۰۰
قبل از مطالعه کامل این راهنما دروگر نیشکر ، ماشین (هاروستر) خود را راه اندازی نکنید.
نمایندگی Austoft , Case IH قطعات یدکی تاییدشده (اصلی) را به شما عرضه می کند.
نمایندگی های ما دارای تعمیرکاران ماهر و خبره ای میباشند که آموزش های فنی لازم را دیده اند و بهترین روشهای اجرایی را برای سرویس و نگهداری و تعمیرات دروگر نیشکر را به شما ارایه می کنند.
پلاک شناسایی شماره سریال و مشخصات محصول:
پلاک مشخصات محصول در سمت چپ دروگر نیشکر ، در قسمت جلوی محفظه موتور نصب گردیده است.
این شماره ها برای سفارش قطعات یدکی از نمایندگی مورد نیاز است.
محل قرار گرفتن شماره شناسایی محصول
نکات ایمنی مربوط به دروگر نیشکر هاروستر ۷۰۰۰
آگاهی شما از امور ایمنی و سلامتی خود و دیگران با شاخص میزان بهره وری، بازدهی و سرویس ماشین اندازه گیری میشود. بنابراین با موقعیت و عملکرد اجزا دروگر نیشکر و با روش های راهبردی کنترل ها بخوبی آشنا شوید. وپس ازآن به راه اندازی و تحریک کنترل ها اقدام کنید.
توجه داشته باشید که این موارد (بازرسی صحت عملکرد کنترل ها) باید درمحوطه های امن انجام گیرد وسپس دروگر نیشکر به موقعیت کاری منتقل شود.
موقعیت قرارگیری کنترل ها
محدوده عملکرد تجهیزات را مد نظر داشته باشید.
- قبل از راه اندازی دروگر نیشکر (هاروستر) نسبت به وضعیت سرعت، ترمزها ، فرمان ، پایداری مطمئن شویدو شاخص های بارگذاری هر مکانیزم را مورد توجه قرار دهید.
- اطلاعات ایمنی که در این راهنما آمده است جایگزین توصیه های ایمنی رسمی استاندارد و مدونی که مشمول قوانین بیمه وهمچنین قوانین محلی نخواهد شد. از نصب تجهیزات ایمنی صحیح که مطابق مقررات و قوانین محلی طراحی شده اند اطمینان حاصل کنید.
- شرکت Case , Austoft ، IH برای حفظ سلامتی شما تلاش مستمر می نمایید و دروگرهایی ارایه می کند که دارای ضریب حفاظتی و ایمنی بالا می باشند. توجه به قوانین فوق الذکر، کاربری امن و مطمئن دروگر را افزایش می دهد.
مقررات ایمنی
فقط هنگامی کنترل ها را فعال کنید که روی صندلی نشسته باشید.
یکی از حوادث منجر به مرگ افراد، سقوط آنها از روی دروگر نیشکر (هاروستر) و عبور ماشین از روی آنها می باشد.
وقتی که دروگر نیشکر (هاروستر) در حال انجام کار است، به جز راننده، اجازه ندهید اشخاص متفرقه سوار شوند.
مهم: در هنگام حرکت در مسافت های طولانی با دروگر نیشکر چرخ لاستیکی مدل A7000 راننده بایستی در هر ۲۰ الی ۳۰ دقیقه توقف نموده و فرمان را چند بار کاملاً به سمت مجددا همراستا و تنظیم (Toe- in) چپ و راست چرخانده تا زاویه دهانه چرخ های جلو شوند.
سرعت حرکت باید به نحوی باشد که کنترل کامل دروگر نیشکر و پایداری آن همیشه حفظ گردد.در هنگام حرکت در نزدیکی کانالها، خاکریزها و گودال ها دقت کافی داشته باشید .هنگام حرکت در سراشیبی و یا جاده های لغزنده و سنگلاخ و در سر پیچ ها سرعت خود را کاهش دهید.
- حرکت ماشین های کندرو در بزرگراه های پررفت و آمد که تردد با سرعت بالا در آنها انجام می گیرد، همچنین فعالیت کاری آنها در کناره جاده می تواند موجب بروز حوادث منجر به مرگ افراد گردد.
در هنگام حرکت در جاده ها همیشه از چراغ های فلاشر، و سایر علائم ترافیک جاده ای (ویژه وسائط نقلیه سنگین وکند رو…..) استفاده کنید و مقررات رانندگی را کاملاً رعایت نمایید.
ازکناره سمت راست جاده حرکت کنید و اجازه دهید که وسایل تندرو عبور کنند. قبل از دور زدن سرعت را کاهش داده و علامت دهید (ازچراغ راهنما استفاده کنید) همیشه از عملکرد مناسب ترمزها مطمئن شوید. - هرگز موتور هاروستر دروگر نیشکر را در محیط سربسته روشن نکنید . تحت هر گونه شرایطی تهویه مناسب هوا امری ضروری می باشد.
- وقتی که حفاظهای دروگر نیشکر را برداشته اید هرگز آن را راه اندازی نکنید.
- وقتی که سیستم خنک کننده موتور هاروستر (دروگر نیشکر) گرم است چنانچه درب رادیاتور را بردارید ممکن است آب داغ بیرون پاشیده شود.
برای باز کردن درب رادیاتور ابتدا اجازه دهید تا سیستم خنک شده و سپس آن را یک مرحله باز نموده و صبر کنید تا فشار موجود در آن تخلیه شود. باز کردن سریع درب رادیاتور موجب بروز سوانح سوختگی خواهد شد. - پاشش و نشتی تحت فشار روغن هیدرولیک یا سوخت دیزل می تواند موجب سوراخ شدن پوست بدن و باعث عفونت و یا جراحت دیگری بشود.
برای جلوگیری از بروز حوادث ناگوار جانی قبل از باز کردن اتصالات خطوط سوخت یا روغن ابتدا فشار آنها را تخلیه کنید. قبل از تحت فشار قرار دادن مسیر مطمئن شوید که کلیه اتصالات محکم شده و اجزاء مربوطه در وضعیت مناسب قرار دارند. از دست خود برای بررسی نقاطی که گمان می کنید نشتی تحت فشار وجود دارد استفاده نکنید. از مقوا و یا میله چوبی برای این منظور استفاده کنید. چنانچه براثر نشتی روغن مجروح شده اید فوراً به پزشک مراجعه کنید.
- اتصال نادرست باتری به هنگام شارژ و یادر هنگام استفاده از باتری کمکی می تواند موجب انفجار باتری و خراب شدن اجز اء سیستم برقی گردد.
قطب مثبت را به مثبت و قطب منفی را به منفی وصل کنید. تماس اسید باتری با پوست بدن و چشم موجب سوختگی و کور شدن میگردد و نفوذ آن بداخل بدن موجب مسمومیت شدید می شود. - توصیه می شود همیشه دو کپسول آتش نشانی در کابین هاروستر دروگر نیشکر نگهداری کنید. با طرز کار آنها آشنا شوید ، سرویس شارژ دوره ای آنها را به طور منظم انجام دهید، ازآماده بکار بودن آنها مطمئن شوید.
- باتوجه به اینکه ضایعات پس از دروی نیشکر ( پوسته ساقه و برگها ) قابلیت اشتعال بالایی دارند و خطر آتش سوزی را افزایش میدهد. برای کاهش این خطر لازم است که مکرراً ضایعات جمع شده، از روی ماشین پاک شود.( مخصوصا اجزا داغ ماشین را ازاین بابت مرتبا بازرسی و بازدید کنید. همچنین چنانچه نشتی روغن و یا سوخت مشاهده می شود پیچ های مربوطه را سفت نموده و یا در صورت لزوم واشرها و اورینگ های آنها را تعویض کنید.
- توصیه می شود برای اطمینان ازصحت عملکرد ، تجهیزات ایمنی هر هفته، بازدید وکنترل شوند:
- برای بررسی عملکرد صحیح سیستم محافظ، بدون اینکه کلید قطع کن اضطراری را فشار دهید، سپس سوئیچ اصلی را در حالت استارت قرار دهید در این وضعیت موتور نباید روشن شود، در غیر اینصورت ( اگر موتور روشن شد) تعمیرات ضروری تا حصول اطمینان از عملکرد درست تجهیزات ایمنی باید انجام شود.
- به ترتیب (به نوبت ) تمامی سوئیچ های کنترل تجهیزات را در وضعیت روشن قرار داده و هربار سعی کنید که موتور را استارت بزنید.
اگر دروگر نیشکر (در وضعیتی که هر یک از تجهیزات آن درگیر هستند) روشن شد، تا حصول اطمینان از عملکرد درست تجهیزات ایمنی تعمیرات ضروری باید انجام شود.
- هنگامی که درحال سرویس و یا تعمیر دروگر نیشکر هستید (تعویض تیغه های بیس کاتر، تیغه های چاپر…..) و یا درصدد جوشکاری و تمیز کردن ماشین هستید، مطمئن شود که سوئیچ قطع کن باتری درحالت خاموش قرار گرفته باشد.
- همیشه در حین کار و سرویس دروگر نیشکر ، لباس مناسب بپوشید.
- همیشه دقت کنید که فضای کافی (خلاصی) بین الواتورو تاپر وجود داشته باشد.
پیشگیری از آتش سوزی یا انفجار
- جرقه یا شعله می تواند سبب انفجار گاز هیدروژن و منفجر شدن باتری گردد.برای جلوگیری از انفجار به روش زیر عمل کنید.
- وقتی که اتصالات باطری را قطع می کنید ابتدا کابل منفی را قطع کنید و هنگامی که اتصالات را وصل می کنید کابل منفی را در انتهای کار وصل کنید (بعد از وصل کردن کابل مثبت)
- هنگامی که برای روشن کردن موتور هاروستر از کابل کمکی استفاده می کنید. مراحلی را که در این کتاب توضیح داده شده است رعایت کنید.
- از برقراری اتصال کوتاه بین دو فطب باطری خودداری کنید.
- در نزدیکی باطری از انجام جوشکاری، سنگ زدن و کشیدن سیگار خودداری کنید.
- جرقه های سیستم برقی و یا دود اگزوز می تواند موجب انفجار و یا آتش سوزی شوند. در صورت وجود گاز و غبارهای قابل انفجار در محل کار دستگاه، قبل از روشن کردن موتور هاروستر (دروگر نیشکر) به روش مناسبی گازهای قابل انفجار را تهویه نمایید.
- سوخت دیزل می تواند موجب آتش سوزی و یا انفجار بشود هنگامی که موتور روشن است، یا در صورت توقف در نزدیکی آتش، یا در حال انجام جوشکاری و یا در حال سیگار کشیدن از سوخت گیری ماشین خودداری کنید.
- برای تمیز کردن قطعات از پاک کننده های غیر قابل اشتعال استفاده کنید.
آتش سوزی می تواند موجب مصدومیت و یا مرگ افراد شود همیشه یک کپسول آتش خاموش کن در نزدیکی و یا در داخل ماشین داشته باشید و همچنین ازسرویس شدن کپسول مزبور اطمینان حاصل نمایید. چنانچه کپسول آتش خاموش کن را مورد استفاده قرار داده اید قبل از روشن کردن مجدد ماشین آن را شارژ و یا تعویض کنید.
- هر روز شاخ و برگ ها و آشغال هایی را که روی ماشین و بویژه در اطراف موتور هاروستر (دروگر نیشکر) و اگزوز ریخته است تمیز کنید.
- چنانچه ماشین دارای نشتی روغن، سوخت و یا سیستم هیدرولیک است قبل از روشن کردن موتور نشتی های مزبور را رفع عیب کنید.
- سیستم خنک کننده را تمیز کنید و سطح مایع خنک کننده را در وضعیت مناسب قرار دهید.
- از نگهداری مواد قابل اشتعال و یا پارچه های آلوده به روغن در داخل دروگر نیشکر خودداری کنید.
- اتصالات سیستم برقی را از نظر شل شدن و یا فرسوده شدن بازدید کنید. قطعات خراب و یا شل شده را تعمیر و یا تعویض کنید.
- قبل از انجام عملیات جوشکاری و یا استفاده از هوا برش ابتدا محل انجام تعمیرات را کاملاً تمیز کنید و مطمئن شوید که قطع کن باتری در حالت خاموش قرار گرفته باشد.
کپسول آتش نشانی
توصیه می شود که همیشه دو عدد کپسول آتش نشانی به منظور خاموش کردن آتش سوزی های احتمالی در دروگر نیشکر نگهداری کنید.
برای اطلاعات بیشتر با نمایندگی های شرکت تماس بگیرید.
توجه: بهتر است دو عدد کپسول آتش نشانی در دروگر نیشکر نگهداری شود . مطمئن شوید که آنها بطور مناسب نگهداری می شوند و باطرز استفاده آنها آشنا شوید.
برچسب ها
مهم : چنانچه بر چسب ها خراب شده یا رنگ شده اند و مندرجات روی آنها خوانا نیست و یا اینکه جدا شده اند، به جای آنها برچسب های جدید نصب کنید.وقتی که قطعاتی را تعویض می کنید که در روی آنها برچسب وجود دارد، حتماً روی قطعه جدید نیز همان برچسب را نصب کنید.
برچسب های جدید را می توانید از نمایندگی هایCase Austoft IH تهیه کنید.
هشدار:
استفاده اجباری ازگوشی محافظ ( شنوایی)
هشدار:
هنگامی که در نظر دارید دروگر نیشکر را در حالت خارج از سرویس نگهداری کنید، لازم است پس از توقف کامل ( پارک) بازوهای بیس کاتر را پایین آورید.
هشدار:
خطر برخورد با کابل برق هوایی
هشدار:
این ماشین به بوق اخطار دنده عقب مجهز می باشد.این بوق وقتی که هاروستر به سمت عقب حرکت می کند حتماً باید به صدا درآید.
بنابراین لازم است راننده قبل از شروع فعالیت کاری دروگر نیشکر از صحت عملکرد این بوق مطمئن شود.
هشدار:
خطر مرگ
هنگامی که دروگر نیشکر در حال کار است ، حفظ فاصله ایمنی لازم در محدوده کاری دمنده و خروجی الواتور ضروری است.
هشدار :
خطر مرگ
هنگامی که هاروستر دروگر نیشکر روشن است از محدوده دوران فلایویل ( قطعات دوّار ) دور شوید.
هشدار :
خطر تماس با تسمه الواتور
هشدار:
توصیه نامه آبگیری رادیاتور
در اولین باری که رادیاتور را پر از آب می کنید ( و یا زمانی که آب رادیاتور کاملاً تخلیه شده و در نظر دارید آنرا مجدداً پر از آب کنید)، لازم است سیستم خنک کننده هواگیری شود . لذا در حالیکه موتور روشن است، از روی رادیاتور بخاری داخل کابین هوای محبوس شده را خارج کنید.
هشدار:
توصیه نامه کنترل میزان آب رادیاتور
برای مدت ۶۰ ثانیه اجازه دهید تا موتور هاروستر در دور آرام کار کند سپس میزان آب رادیاتور را کنترل کنید.
هشدار های ایمنی
- هشدار خطر مرگ
هنگامی که ماشین روشن است از محدوده دوران فلایویل (قطعات دوّار ) دور شوید. - هشدار خطر مرگ
هنگامی که ماشین روشن است از محدوده دوران چاپر دور شوید. - هشدار خطر مرگ
هنگامی که ماشین روشن است از محدوده کاری الواتور دور شوید. - هشدار خطر مرگ
هنگامی که ماشین روشن است از محدوده کاری سایدتریم و حلزونی دور شوید.
هشدار خطر اجسام سقوط کننده، از محدوده کاری زیر تاپر دور شوید. - هشدار خطر مرگ
هنگام کار و حرکت مواظب باشید که ماشین با کابل های هوایی برق شبکه برخورد نکند. - هشدار خطر مرگ
هنگامی که دروگر نیشکر در حال کار است، حفظ فاصله ایمنی لازم در محدوده کاری دمنده و خروجی الواتور ضروری است. - هشدار
هنگامی که در نظر دارید دروگر نیشکر را در حالت خارج از سرویس نگهداری کنید، لازم است پس از توقف کامل ( پارک) بازوی بیس کاتر را پایین آورید.
هشدار های ایمنی
- هشدار خطر مرگ
هنگامی که دروگر نیشکر روشن است از محدوده دوران فلایویل (قطعات دوّار ) دور شوید. - هشدار خطر مرگ
هنگامی که ماشین روشن است از محدوده دوران چاپر دور شوید. - هشدار خطر مرگ
هنگامی که ماشین روشن است از محدوده کاری نقاله دور شوید. - هشدار خطر مرگ
دور Auger و Side trim هنگامی که ماشین روشن است از محدوده کاری شوید.
هشدار خطر اجسام سقوط کننده
Topper از محدوده کاری زیر دور شوید. - هشدار خطر مرگ
هنگام کار و حرکت مواظب باشید که ماشین با کابلهای هوایی برق شبکه برخورد نکند. - هشدار خطر مرگ
هنگامی که دروگر نیشکر در حال کار است ، حفظ فاصله ایمنی لازم در محدوده کاری دمنده و خروجی نقاله ضروری است. - هشدار
هنگامی که در نظر دارید ماشین را در حالت خارج از سرویس نگهداری کنید، لازم است پس از توقف کامل ( پارک) بازوی بیس کاتر را پایین آورید.
ولت سنج :از یک ولت سنج برای نشان دادن سیستم شارژ باطری و کنترل عملکرد دینام و تنظیم ولتاژ وضعیت شارژ ON زمانی که موتور هاروستر خاموش است با چرخاندن سوئیچ و قرار دادن آن در حالت باطری از طریق مشاهده و خواندن ولت سنج نشان داده می شود. برای کنترل وضعیت دینام و تنظیم ولتاژ موتور را روشن نموده و اجازه دهید که در دور آرام کار کند و از طریق ولت سنج مقدار ولتاژ نشان داده خواهد شد. درجه سوخت:زمانیکه سوئیچ در حالت ON قرار بگیرد مقدار سوخت موجود در تانک بوسیله درجه سوخت نشان داده می شود. درجه فشار روغن موتور: زمانیکه سوئیچ در حالت ON قرار بگیرد و موتور روشن شود مقدار فشار روغن موتور بوسیله درجه فشار روغن نشان داده می شود. درجه حرارت آب موتور:این درجه میزان حرارت مایع خنک کننده را که درون موتور هاروستر (دروگر نیشکر) گردش می کند نشان می دهد در شرایط عادی کارکرد موتور عقربه درجه باید در محدوده سبز رنگ قرار بگیرد چنانچه عقربه درجه در محدوده قرمز رنگ قرار گرفت سریعاً موتور را خاموش کرده و از کارکردن با دروگر نیشکر خودداری کنید.
|
|
درجه حرارت روغن هیدرولیک:این درجه میزان حرارت روغن هیدرولیک را که در سیستم هیدرولیک گردش می کند نشان می دهد در شرایط عادی کارکرد ماشن عقربه درجه باید در محدوده سبز رنگ قرار بگیرد. دور سنج و ساعت کار موتور:دور سنج تعداد دوران موتور و ساعت کار نیز تعداد ساعات کار موتور هاروستر را نشان میدهند. هر دو درجه زمانی فعال خواهند شد که موتور روشن باشد. درجه فشار بیس کاتر:این درجه مقدار فشار کاری مدار بیس کاتر را در حین انجام عملیات برداشت نشان می دهد. درجه فشار چاپر (خردکن)این درجه مقدار فشار کاری مدار چاپر را در حین انجام عملیات برداشت نشان می دهد. |
|
دورسنج فن خارج کننده اولیه:این درجه سرعت دوران فن خارج کننده اولیه را نشان می دهد. ارتفاع سنج بیس کاتر:ارتفاع سنج مقدار ارتفاع بیس کاتر را بوسیله سطح روغن در یک ستون مدرج عددی نشان می دهد. کلید تنظیم دور فن اولیه:سرعت دوران فن خارج کننده اولیه را می توان با چرخاندن کلید در وضعیت مناسب تغییر داد. خروجی نیرو (پریز خروجی): توان خروجی ۱۲ ولت چراغ مخصوص درجه ها: این چراغ برای دیدن درجه های فشار بیس کاتر و چاپر در هنگام شب استفاده می شود. برای دیدن درجه های دیگر که روی پانل قرار دارند از کلید چراغهای جلو استفاده می شود. |
دورسنج
دورسنج موتور و فن اولیه
دورسنج موتورهاروستر کیس A7000 و فن اولیه از نوع پالسی هستند که علامت (سیگنال) دورسنج موتور دروگر نیشکر توسط دینام و علامت اولیه توسط یک حسگر (سنسور) که روی آن نصب شده است ارسال می گردد.
ساعت کار
دورسنج و ساعت کار موتور بصورت ترکیبی در یک درجه قرار دارند و زمانیکه سوئیچ در حالت ON قرار بگیرد تعداد ساعت کار موتور هاروستر را نشان خواهد داد.
کنترل های عملیاتی
فیوز گرمکن موتور :K1 فیوز مدار استارت :K2 فیوز مدار چراغها :K3 فیوز مدار تهویه هوا :K4 فیوز مدار فن و بوق :K5 فیوز مدار برف پاک کن :K6 فیوز مدار سوئیچ و و درجه های نشانگر :K7 فیوز فن اولیه :L1 فیوز فن ثانویه :L2 کلید فن اتاق :L3 سوئیچ تنظیم طول نی :L4 کلید چراغهای جلو و عقب :M1 کلید چراغ راهنما :M2 کلید فن تهویه هوا :N ترمز پارکینگ: O کلید چراغ راهنما: P کلید چراغ راهنما:P1 چراغ گرم کن موتور:Q سوئیچ فشاری سیستم محافظ موتور:S |
شیر کنترل بخاری :T | |
بوق :U1 کلید روشن و خاموش کردن الواتور :U2 اهرم حرکت :V1 اهرم گاز دستی :V2 کلید چهارچرخ محرک :V4 قفل ستون فرمان :W1 پدال گردش الواتور به سمت چپ :X1 پدال گردش الواتور به سمت راست :X2 |
|
تنظیم کننده ارتفاع صندلی (جلو / عقب :Y1 تنظیم کننده جلو و عقب صندلی (کشویی :Y2 تنظیم کننده پشتی صندلی :Y3 تنظیم کننده وزن صندلی :Y4 تنظیم کننده زیر دستی صندلی :Y5 تنظیم کننده گردان صندلی :Y6 |
راهنمای کابین بوق =U1 الواتور =U2 اهرم حرکت =V اهرم حرکت =V1 اهرم گاز دستی =V2 سوئیچ حرکت چهار چرخ محرک =V4 غربالک فرمان =V5 قفل ستون فرمان =W1 پدال ترمز =W2 ترمز دستی =W3 |
|
پدال گردون الواتور =X |
ترمزهای عملیاتی ترمزها با فشار دادن پدالهای {W} فعال می شوند هیچ گونه نیرویی بجز فشار فنر درروی پدال احساس نمی شود فشردن جزئی پدال موجب ترمز مقطعی می شود. احتیاط: برای ترمز کردن عادی باید هر دو پدال را همزمان تحت فشار قرار داد فشار دادن پدالها بصورت جداگانه برای کمک کردن در هنگام دور زدن مورد استفاده قرار می گیرد. |
|
ترمز پارکینگ با کشیدن اهرم {W} بطرف بالا و وضعیت ON ترمز پارکینگ درگیری می شود با استفاده از شیوه خارج از مرکز اهرم در حالت ON نگه داشته می شود.تنظیم ترمز پارکینگ با استفاده از دستگیره انتهایی اهرم انجام می گیرد. چرخاندن دستگیره اهرم ترمز دستی در جهت عقربه های ساعت موجب سفت شدن کابل ترمز خواهد شد. |
|
تنظیم ستون فرمان در ماشین های زنجیری و لاستیکی برای آسایش بیشتر راننده ستون فرمان قابل تنظیم نصب گردیده که قابل تنظیم به سمت جلو وعقب میباشد. برای تنظیم ستون فرمان پدال {W} را که در کنار ستون فرمان قرار گرفته است فشار داده و غربالک فرمان در وضعیت مناسب رانندگی قرار دهید. آزاد کردن پدال موجب قفل شدن ستون فرمان در وضعیت مورد نظر خواهد شد. |
حرکت کردن ماشین دروگر نیشکر هاروستر ۷۰۰۰
نکاتی که قبل از حرکت می بایست رعایت کرد:
- بدقت سمت جلو، عقب و اطراف دروگر نیشکر را نگاه کنید.
- کنترل کنید که هیچکس روی دروگر نیشکر و یا در اطراف آن قرار نگرفته باشد.
- کنترل کنید که الواتور به یک طرف گردش نکرده باشد مگر اینکه بعلت ضرورت برای ایجاد تعادل در سراشیبی.
- کنترل کنید که فضای کافی در بالای ماشین برای تاپر و الواتور وجود داشته باشد.
- برای متوجه نمودن کسانی که در نزدیکی دروگر نیشکر قرار دارند بوق را به صدا در آورید.
- موتور هاروستر را همان گونه که در صفحات ۳۲ الی ۳۴ توضیح داده شده روشن کنید.
- کنترل کنید که بیس کاتر کاملاً از زمین فاصله داشته باشند.
- کنترل کنید که حلزونی شاخه ها از زمین فاصله داشته باشند.
- گاز دستی را در حالت نیمه قرار دهید ۱۶۰۰ دور در دقیقه
- برای حرکت به سمت جلو به آهستگی اهرم حرکت V1 را از حالت خلاص به سمت جلو حرکت دهید این عمل موجب حرکت ماشین به سمت جلو خواهد شد.
- برای توقف هاروستر دروگر نیشکر اهرم حرکت را به آهستگی به سمت حالت خلاص برگردانید.
- برای حرکت به سمت عقب به آهستگی اهرم حرکت را از حالت خلاص به سمت عقب حرکت دهید این عمل موجب حرکت ماشین به سمت عقب خواهد شد.برای تنظیم سرعت مورد نیاز اهرم را به مقدار دلخواه حرکت دهید. در هنگام حرکت به سمت جلو هرچه اهرم حرکت را بیشتر به سمت جلو حرکت دهید سرعت ماشین افزایش می یابد و هرچه اهرم را به سمت حالت خلاص بیاورید از سرعت ماشین کاسته خواهد شد.
- برای توقف دروگر نیشکر اهرم حرکت را به آهستگی به سمت حالت خلاص برگردانید.
- برای گردش به سمت راست غربالک فرمان V5 را مانند حرکت با اتومبیل به سمت عقربه ساعت بچرخاند.
- برای گردش به سمت چپ غربالک فرمان را مانند حرکت با اتومبیل به سمت مخالف عقربه ساعت بچرخانید.
توجه:هنگامی که در جاده های بین مزارع و یا مکان دیگر حرکت می کنید مطمئن شوید که ماشین تقریباً در حدود ۴ اینچ ( ۱۰۰ میلی متر) از حداکثر ارتفاع خود پایین تر قرار گرفته باشد. این عمل موجب خواهد شد که زاویه تواین (toe-in) در چرخ های جلو حالت صحیح داشته و فرسودگی را به حداقل رسانده و نیز به جکهای سیستم تعلیق اجازه می دهد که بخوبی حرکت کرده و وضعیت ناهمواریهای جاده را جبران نماید.
احتیاط: وضعیت مزارعی که دارای شیارهای باریک و عمیق هستند و یا بویژه مرطوب باشند ممکن است که عمل فرمان گرفتن چرخ های جلو را محدود نموده و در این حالت وارد کردن فشار بیش از حد برای گردش ماشین با استفاده از بالا آوردن کامل خکهای تعلیق فشار بیش از حد روی جک ها وارد نموده و موجب بریدن شافت آنها خواهد شد برای جلوگیری از این وضعیت همیشه قبل از اقدام به فرمان گرفتن اطمینان حاصل نمایید که ارتفاع ماشین را کم کرده باشید.
چهار چرخ محرک
ماشین دارای شرایطی است که حرکت ثابت هر دو چرخ عقب را فراهم می کند این امر با استفاه از شیرهایی که جریان روغن را بطور یکسان برای هر چرخ محرک تضمین می کنند انجام می گیرد. برای بدست آوردن حالت چهار چرخ محرک ابتدا ماشین را با قراردادن اهرم روی ستون فرمان حرکت در حالت خلاص متوقف کنید سپس با استفاده از کلید V4 روی ستون فرمان شیرها را فعال نمایید در این حالت یک چراغ نشانگر فعال شدن چهارچرخ محرک را نشان می دهد. (چراغ مربوطه روشن می شود)
توجه: موارد زیر هنگام استفاده از چهارچرخ محرک باید رعایت شوند.
هنگامی که دروگر نیشکر در حال حرکت است کلید چهارچرخ محرک را درگیر نکنید. در حین فرمان گرفتن از چهارچرخ محرک استفاده نکنید. در زمین های سفت از (چهار چرخ محر ک) استفاده نکنید فقط زمانی (P-D) را درگیر کنید که امکان چرخش چرخ ها وجود داشته باشد.
هنگامی که امکان چرخش چرخها وجود ندارد ماشین را در حالت (P-D) قرار ندهید.
صندلی راننده
اتاق استاندارد – صندلی گردان
به منظور سهولت در وارد شدن و خارج شدن از اتاق راننده دروگر نیشکر به صندلی با مکانیزم پایه گردان مجهز گردیده است.برای گردش صندلی اهرم Y6 را بطرف صندلی به سمت بالا بگشید این عمل موجب آزاد شدن قفل صندلی شده واجازه میدهد که صندلی به سمت چپ و راست گردش کند.آزاد کردن اهرم Y6 اجازه میدهد که صندلی در وضعیت جدید قفل شود.
صندلی بادی (اختیاری)
به منظور سهولت در وارد شدن و خارج شدن از اتاق راننده ماشین به صندلی با مکانیزم پایه گردان مجهز گردیده است که یک صندلی بادی (بصورت اختیاری) می تواند روی این پایه نصب گردد.
Z1. پشتی صندلی
Z2. تنظیم کننده نگهدارنده پشتی صندلی
Z3. تنظیم کننده زاویه صندلی
Z4. ارتفاع / فشار باد
Z5. تنظیم کننده کشویی جلو / عقب صندلی
نکاتی که قبل از روشن کردن موتور هاروستر باید رعایت کرد:
قبل از روشن کردن هاروستر دروگر نیشکر برای اولین بار و همچنین قبل و بعد هر دوره کاری بازرسی های زیر را انجام دهید.
- اطمینان حاصل نمایید که همه افراد راننده و تعمیرکاران به اهمیت تمیز بودن سوخت مصرفی توجه کامل دارند.
- کلیه نقاط روغن کاری را که در جداول روغن کاری نشان داده شده کنترل کنید نوع روانکار (گریس – روغن) مورد مصرف به شرایط آب و هوا بستگی دارد.
- میزان درست بودن سطح روغن موتور را کنترل کنید برای بازدید روغن از گیژ روغن استفاده کنید سطح روغن باید بین نشانه حداقل و حداکثر قرار
داشته باشد. (گیژ روغن را دوبار داخل کارتر وارد نموده و فقط قرائت بار دوم را در نظر بگیرید. چنانچه به روغن نیاز دارد از طریق محل پرکردن روغن به آن اضافه نمایید. همیشه روغن موتور را قبل از روشن کردن موتور و یا اینکه پنج دقیقه پس از خاموش کردن آن بازدید نمایید.) - تانک سوخت را بازدید نموده و از سوخت تمیز و مناسبی که مشخصات آن در این کتابچه داده شده پرنمایید.
- همه نقاط دروگر نیشکر را بازدید نموده و هرگونه نشتی روغن و یا آب را کنترل نمایید چنانچه هرگونه نشتی را مشاهده کردید علت آن را جستجوو رفع عیب کنید و هرگونه مشکلی که به نظر می رسد با نمایندگی هپکو مشورت نمایید.
- رسوبات و آب داخل فیلتر آب گیر گازوئیل را تخلیه کنید.
- فشار باد لاستیک ها هاروستر دروگر نیشکر را کنترل کنید.
- مایع خنک کننده را بازرسی کنید درب رادیاتور را باز کنید و سطح مایع خنک کننده را بازدید نمایید چنانچه مقدار آن کافی نباشد به مقدار لازم به آن اضافه کنید.چنانچه مقدار زیادی مایع خنک کننده جهت پرکردن رادیاتور مورد نیاز است احتمال وجود نشتی در جایی وحود دارد. لذا بازدید نموده و چنانچه نشتی وجود دارد نسبت به رفع عیب آن اقدام نمایید هرگز زمانی که مایع خنک کننده داغ است درب رادیاتور را باز نکنید زیرا ممکن است مایع خنک کننده بیرون پاشیده شود.
- میزان سفتی پیچ ها و مهره ها را بازدید نموده و چنانچه نیاز است آنها را سفت کنید. بویژه نیاز است که محل اتصال فیلتر هواکش، اگزوز و توربوشارژ بازدید شود.
- کلیه مواد ساقه نیشکر را که اطراف ماشین جمع شده است تمیز کنید.
- سیستم الکتریکی را از لحاظ قطع شدن سیم کشی، سوختگی و یا شل شدن اتصالات بازدید کنید.
- اگزوز را از نظر رنگ دود حاصله و صداهای غیرعادی مورد بازدید قرار دهید.
- مقدار سوخت را بازدید کنید. مقدار سوخت را با استفاده از درجه سوخت داخل اتاق بازدید نموده و پس از هر روز کاری تانک سوخت را از طریق محل پرکردن آن پر نمایید.
- سطح آب را در فیلتر آب گیر گازوئیل بازدید نموده و چنانچه لازم است آنرا تخلیه کنید.
- اندیکاتور فیلتر هواکش را بازدید کنید. وقتی که فیلتر هواکش کثیف یا گرفته باشد قسمت قرمز رنگ اندیکاتور فیلتر هواکش نمایان شده و نشانگر این است که زمان سرویس فیلتر هواکش می باشد و باید فیلتر هواکش را تمیز کنید. پس از تمیز کردن فیلتر هواکش با فشار دادن دگمه برگشت دهنده اندیکاتور هواکش آنرا به وضعیت عادی برگردانید شکل و محل اندیکاتور هواکش ممکن است نسبت به نوع ماشین مورد استفاده تفاوت های جزئی داشته باشد.
روش عادی روشن کردن موتور
۱- به بخش “قبل از روشن کردن موتور دروگر نیشکر” مراجعه نموده و کلیه بازرسی های قبل از بهره برداری را انجام دهید.
۲- اهرم گاز دستی (V2) را در حالت دور آرام قرار دهید. کلیه چراغهای هشدار سیستم هیدرولیک را بازدید نموده و اطمینان حاصل کنید که کلیه دوات در حالت خلاص باشند.
۳- بوق مخصوص روشن کردن موتور را بصدا در آورید.
توجه: روش های راه اندازی وابسته به نوع ماشین مورد استفاده ممکن است تفاوت های جزئی داشته باشد.
۱- برای روشن کردن موتور کلید استارت ® را در حالت استارت قرار دهید.
۲- کلید را رها کنید کلید بصورت اتوماتیک (خودکار) به حالت ON بر می گردد.
توجه: کلید استارت را بیش از ۲۰ ثانیه در حالت استارت قرار ندهید چنانچه موتور روشن نشد. دو دقیقه صبر کنید و مجدداً اقدام به روشن کردن موتور نمایید.
احتیاط: زمانیکه روغن هیدرولیک هاروستر دروگر نیشکر سرد است ماشین را در دور حداکثر قرار ندهید زیرا ممکن است باعث خرابی کولر روغن شو د. موتور را در حالت دور آرام قرار دهید تا روغن هیدرولیک گرم شود.
مهم: قبل از روشن کردن موتور بوق را به صدا در آورید.
۱- سوئیچ قطع کن باطری را با استفاده از کلید مربوطه در حالت روشن قرار دهید (داخل اتاق پشت صندلی قرار دارد)
۲- تمام کنترل ها را از نظر کارکرد بازرسی نمایید که در حالت خلاص قرار گرفته باشد.(چراغ های هشدار (اندیکاتور))
۳- گاز دستی (V2)را در حالت دور آرام قرار دهید.
۴- دگمه فشاری (S) را که در قسمت سیستم محافظ موتور قرار دارد فشار داده و آن را در همان حالت نگهدارید سوئیچ استارت را در جهت عقربه ساعت بچرخانید تا موتور روشن شود. وقتی که موتور روشن شد سوئیچ را رها کنید و دگمه فشاری را در حالت تحت فشار نگه دارید تا درجه فشار روغن مقدار فشار روغن موتور را نشان دهد سپس دگمه فشاری را رها کنید و گاز دستی را در حالت نیمه قرار دهید [حرکت گاز دستی از درجه صفر تا نیمه کورس آن معادل ۱۶۰۰ دور در دقیقه است]
توجه: چنانچه پس از آزاد کردن دگمه فشاری موتور خاموش شد موارد زیر را کنترل نمایید:
فشار روغن موتور را توسط درجه مربوطه از داخل اتاق راننده کنترل نمایید. درجه حرارت آب موتور را توسط درجه مربوطه در داخل اتاق کنترل نمایید که در وضعیت نرمال و یا پایین تر قرار داشته باشد. مقدار روغن را در تانک هیدرولیک از طریق شیشه نشانگر آن کنترل نمایید. چنانچه موارد فوق را کنترل نموده و صحیح بودند آنگاه با نمایندگی مربوطه هپکو تماس حاصل نمایید.
۵- موتور دروگر نیشکر کیس A7000 در حالت گاز نیمه در ۱۶۰۰ دور در دقیقه قرار دهید تا درجه حرارت کاری موتور که معادل ۷۴ درجه سانتی گراد است توسط درجه مربوطه نشان داده شود.
۶- تجهیزات مربوط به موتور را از جهت نشان دادن وضعت عادی کنترل نمایید.
موتور کامینز M11:
فشار روغن ۲۴۰ کلیو در حداکثر دور
۷۰ کیلو پاسکال در دور آرام
احتیاط: خود را به مشاهده (خواندن) آنچه بطور عادی توسط درجه های (گیژهای) ماشین نشان داده می شود کاملاً عادت داده و نسبت به تغییرات تدریجی و یا ناگهانی آنها با وضعیت عادی کاملاً هوشیار باشید. علت هرگونه تغییر را جستجو نمایید.چنانچه فشار روغن موتور بطور غیر عادی پایین است سریعاً موتور را خاموش کنید. چنانچه ولت سنج هیچگونه افزایش ولتاژی را در باتری پس از روشن شدن موتور نشان نمی دهد نشانگر آن است که آلترناتور (دینام) کار نمی کند. سریعاً با نمایندگی مربوطه (هپکو) تماس حاصل نمایید.
توجه: سیستم محافظ موتور در صورت بروز موارد زیر موتور را خاموش خواهد کرد
هرگاه درجه حرارت موتور بیش از حد عادی باشد
هرگاه فشار روغن موتور کمتر از حد عادی باشد
هرگاه مقدار روغن هیدرولیک کمتر از حد عادی باشد
۷- بوق ماشین از نوع بادی و با فشار دادن کلید U1 که روی دستگیره اهرم حرکت قرار دارد فعال می شود.
توجه : توصیه می شود قبل از روشن کردن موتور بوق زده شود تا افرادی که در اطراف ماشین هستند آگاه شوند.
۸- برف پاک کن و شیشه شور بوسیله کلید (L) که روی کنسول قرار دارد فعال می شوند.برای فعال کردن برف پاک کن دگمه کلید را در جهت عقربه ساعت بچرخانید.برای فعال کردن شیشه شور بایستی دگمه کلید را فشار دهید که موجب پاشیدن آب از قسمت بالای اتاق به سطح شیشه خواهد شد برای برعکس کردن جهت گردش برف پاک کن ازکلید (M) که روی پانل کنسول سمت راست قرار دارد استفاده کنید. شیشه شور فقط در جهت عادی حرکت برف پاک کن ها کار می کند.
۹- چراغهای کابین بوسیله دو کلید (M) که در پانل سقف قرار دارند روشن می شوند.
(چراغ های بالا سمت جلو – چراغ های پایین سمت عقب)
چراغ های درجه های پانل نیز بوسیله کلید بالا روشن می شوند.
۱۰- فن اتاق بوسیله (L3) که در پانل سقف قرار دارد فعال می شود. فن اتاق دو سرعته می باشد.
قرار دادن آن در وضعیت پایین موجب دور تند فن خواهد شد.
۱۱- کولر تهویه هوا بوسیله کلید (N) که در پانل سقف قرار دارد فعال می شود. درجه حرارت (دمای هوا) بوسیله ترموستاتی که در پانل سقف و در سمت چپ دریچه های هوا قرار دارد کنترل می شود.
۱۳- بخاری اتاق با حرکت دادن اهرم (T) قرار دادن آن در وضعیت باز و فعال کردن کلید (L3) که مربوط به فن بخاری می باشد راه اندازی می شود.
دستورالعمل راه اندازی
اگر دستورالعمل های راه اندازی مربوط به موتور را در هنگامی که نو است پیروی نکنید موجب آسیب دیدن رینگ های پیستون و بوش ها خواهد شد.
گرم کردن موتور (آماده بکار شدن)
۱- موتور را با دور آرام راه اندازی کرده و مطمئن شوید که درجه نشانگر فشار روغن موتور کار می کند.
۲- اهرم گاز را در وضعیت دور متوسط قرار داده و اجازه دهید که موتور به مدت ۵ دقیقه بدون بار کار کند.
۳- اجازه دهید که موتور با بار کم کار کرده تا عقربه گیژ نشان دهنده حرارت موتور به ناحیه سبز رنگ برسد.
خاموش کردن موتور
با قراردادن اهرم گاز دستی در حالت نیمه اجازه دهید که موتور به مدت ۵ دقیقه در حالت نیم گاز کار کرده و خنک شود سپس اهرم گاز دستی را کاملاً به سمت پایین داده و اجازه دهید که موتور نیم دقیقه ( ۳۰ ثانیه) در دور آرام کار کند.
برای خاموش کردن موتور سوئیچ را به حالت خاموش (OFF) برگردانید.
توجه: اگر موتور را قبل از خنک شدن آن بطور ناگهانی خاموش کنید عمر مفید موتور ممکن است که بشدت کاهش یابد. باستثناء شرایط اضطراری هیچگاه موتور را بطور ناگهانی خاموش نکنید.
کشیدن (بکسل کردن) ماشین (دروگرنیشکر)
توجه: هنگامی که ماشین (دروگر نیشکر) را از سمت عقب می کشید زنجیر (سیم بکسل) را در قسمت عقب ماشین به دو نقطه ای که در داخل شاسی در قسمت عقب تانک هیدرولیک برای این کار در نظر گرفته شده است وصل کنید.
هنگامی که ماشین (هاروستر) را به سمت جلو می کشید زنجیر (سیم بکسل) را در قسمت جلو ماشین به دو نقطه ای که در روی سیلندر های تاپر برای این کار در نظر گرفته شده وصل کنید.
هنگامی که ماشین (دروگر نیشکر) را در جاده های عمومی می رانید کلید (M2) را که در پانل بالایی قرار دارد برای بکار انداختن چراغ گردانی که روی سقف اتاق نصب شده تحریک نمایید.
ماشین (دروگر نیشکر) به چراغهای راهنما مجهز شده است و باید هنگامی که پیچ جاده أی را طی می گنید از آنها برای نشان دادن جهت چرخش ماشین استفاده کنید این چراغها با کلید (P) که روی پانل بالایی واقع شده است روشن می شوند.
گاز موتور
۱- هنگامی که در حال درو (برداشت) هستید دور موتور باید حداکثر باشد (گاز بالا) که در این حالت دور موتور با حداکثر بار آن ۲۱۰۰ دور در دقیقه خواهد بود. چنانچه دور موتور در حالت حداکثر گاز در حین درو کردن کمتر از ۲۱۰۰ دور در دقیقه بشود نشانگر آن است که ماشین (دروگر) زیر بار بیش از حد می باشد لذا باید سرعت حرکت را کاهش دهید.
۲- هنگامی که از ماشین برای بریدن نی استفاده نمی کنید، گاز دستی را در حالت نصفه قرار دهید که در چنین حالتی دور موتور ۱۶۰۰ دور در دقیقه خواهد شد. چنانچه شرایط رانندگی ایمنی است و جاده نیز مسطح است می توانید از دور حداکثر استفاده نمایید.
۳- هنگامی که موتور را روشن می کنید و یا اینکه موتور بدون بار کار می کند گاز دستی را در حالت گاز کم (پایین) قرار دهید.
سرعت حرکت
۱- هنگامی که در حال دروکردن (برداشت) هستید اهرم کنترل سرعت را طوری تنظیم کنید که دروکردن ساقه ها بدون وارد آمدن فشار بیش از حد به موتور و تا حد امکان سریع انجام گیرد. (دور موتور کمتر از ۲۱۰۰ دور در دقیقه نشود).
۲- هنگامی که در زمین های ناهموار یا دست انداز (سرازیری و سربالایی) حرکت می کنید و یا هنگامی که در گوشه ها در حال دور زدن هستید اهرم کنترل سرعت را طوری تنظیم نموده یا اینکه دور موتور را به اندازه کافی پایین آورید تا ثبات و ایمنی ماشین تامین گردد.
حرکت کردن ماشین دروگر
قبل از حرکت کردن با یک ماشین (دروگر نیشکر) چرخ لاستیکی
A. بدقت جلو، عقب و اطراف ماشین (دروگر نیشکر) را نگاه کنید
B. بازرسی کنید که هیچکس روی ماشین و یا نزدیک آن قرار نگرفته باشد
C. موتور را همانگونه که در بخش قبل “بخش روشن کردن موتور” توضیح داده شده روشن کنید
D. بازدید کنید که الواتور به یک طرف نچرخیده باشد مگر اینکه بعلت نیاز به ایجاد تعادل در سراشیبی
E. ازدید کنید که فاصله کافی (ارتفاع مناسب) در بالای ماشین برای تاپر و الواتور وجود داشته باشد
F. بازدید کنید که بیس کاتر کاملاً از زمین فاصله داشته باشد
G. بازدید کنید که جدا کننده شاخه ها کاملاً از زمین فاصله داشته باشد
H. بوق را به منظور آگاه شدن کسانی که نزدیک ماشین هستند بصدا درآورید
حرکت دادن ماشین دروگر نیشکر (Basecutter)
۱- گاز دستی را در حالت نیمه قرار دهید [ ۱۶۰۰ دور در دقیقه]
۲- برای حرکت به سمت جلو به آهستگی اهرم حرکت را از حالت خلاص به سمت جلو حرکت دهید این عمل موجب حرکت ماشین به جلو خواهد شد
۳- برای توقف ماشین اهرم حرکت را به آهستگی به حالت خلاص برگردانید
احتیاط: ماشین را بطور ناگهانی و با حرکت سریع اهرم حرکت به سمت حالت خلاص متوقف نکنید
۴- برای حرکت به سمت عقب اهرم حرکت را به آهستگی از حالت خلاص به سمت عقب حرکت دهید و این عمل موجب حرکت ماشین به سمت عقب خواهد شد برای تنظیم سرعت اهرم حرکت را به اندازه دلخواه حرکت دهید.
۵- برای توقف ماشین اهرم حرکت را به آهستگی به سمت حالت خلاص برگردانید.
احتیاط:
هرگز مستقیماً جهت حرکت ماشین را از جلو به عقب و یا از عقب به جلو تغییر ندهید همیشه ابتدا ماشین را با قراردادن اهرم حرکت در حالت خلاص متوقف نموده سپس جهت حرکت را تغییر دهید.
۶- برای گردش به سمت راست غربیلک فرمان (V5) را مثل حرکت با اتومبیل به سمت عقربه ساعت بچرخانید.
۷- برای گردش به سمت چپ غربالک فرمان را مثل حرکت با اتومبیل به سمت مخالف عقربه ساعت بچرخانید.
توجه:
هنگامی که در جاده های بین مزارع و یا مکان دیگر حرکت می کنید مطمئن شوید که ماشین تقریباً در حدود ۴ اینچ ( ۱۰۰ میلی متر) از حداکثر ارتفاع خود پایین تر قرار گرفته در چرخهای جلو حالت (toe – in) باشد، این عمل موجب خواهد شد که زاویه تواین صحیح داشته باشد و فرسودگی را به حداقل رسانده و همچنین به جکهای سیستم تعلیق اجازه می دهد که بخوبی حرکت کرده و وضعیت ناهمواری های جاده را جبران نماید.
احتیاط:
وضعیت مزارعی که دارای شیارهای باریک و عمیق هستند و یا بویژه مرطوب باشند ممکن است که عمل فرمان گرفتن چرخهای جلو را محدود نموده و در این حالت وارد کردن فشار بیش از حد برای گردش ماشین با استفاده از بالا آوردن کامل جکهای تعلیق فشار بیش از حد روی جک ها وارد نموده و موجب بریدن شافت آنها خواهد شد برای جلوگیری از این وضعیت همیشه قبل از اقدام به فرمان گرفتن اطمینان حاصل کنید که ارتفاع ماشین را کم کرده باشید.
حرکت در جاده
هنگامی که مسافت طولانی را در جاده حرکت می کنید بایستی پس از هر ۲۰ الی ۳۰ دقیقه حرک ت کردن توقف نموده و فرمان را کاملاً به سمت راست و چپ چرخانده تا فرمان قفل شود، این عمل به منظور تصحیح زاویه تواین (toe – in) چرخ های جلو انجام می شود قصور در انجام این روش ممکن است موجب فرسودگی زود هنگام چرخ های جلو شود.
حرکت کردن با ماشین (دروگر نیشکر) در جاده های عمومی:
قبل از حرکت دادن ماشین (هاروستر) در جاده های عمومی از صحت کسب اجازه عبور و غیره اطمینان حاصل نمایید و همچنین ماشین (دروگر) را طبق مقررات اداره راهنمایی و رانندگی حرکت دهید.
هنگامی که ماشین (دروگر نیشکر) را در جاده های عمومی حرکت می دهید کلید (M2) را که در پانل کنترل سقف اتاق قرار داد تحریک نموده تا چراغ گردان روی سقف روشن شود.
ماشین (هاروستر) به چراغ های راهنما تجهیز شده است که در هنگام دور زدن ماشین برای نشان دادن جهت چرخش آن باید مورد استفاده قرار بگیرند. این چراغ ها بوسیله کلید (P) که روی پانل بالایی قرار گرفته روشن می شوند.
جفت چرخ محرک
رای قرار دادن ماشین در حالت جفت چرخ محرک ، ماشین را با برگرداندن اهرم حرکت به حالت خلاص متوقف کنید.
سپس با استفاده از کلیدی که روی ستون فرمان قرار دارد سیستم جفت چرخ محرک را فعال کنید در این حالت یک چراغ نشانگر روشن شده و فعال بودن سیستم را نشان می دهد.
توجه: نکات زیر را باید در هنگام استفاده از جفت چرخ محرک پیروی کنید.
۱- هنگامی که ماشین در حال حرکت است سیستم جفت چرخ محرک را فعال نکنید.
۲- هنگامی که در حال دور زدن هستید از سیستم جفت چرخ محرک استفاده نکنید.
۳- هنگامی که امکان چرخش چرخها وجود دارد از جفت چرخ محرک استفاده کنید.
فقط هنگامی که امکان چرخش چرخها وجود دارد از جفت چرخ محرک استفاده کنید.
حلزونی ها
نی هایی را که روی زمین افتاده اند بلند کرده و نی هایی را که در ردیف دو قرار داردند از نی های ردیف مجاور جدا می کند. ارتفاع آن بوسیله راننده قابل کنترل می باشد.
تاپر
شاخ و برگ های زیادی نی ها را بریده و بیرون می ریزد. ارتفاع آن بوسیله راننده قابل کنترل است.
دیواره های شناور:
ساقه های نی را مستقیماً به سمت بیس کاترها خم نموده و موجب کاهش هدر رفتن نی ها می شود.
غلتک های ضربه ای (کوبنده):
برای کمک به هدایت نی های خم شده تنظیم شده اند.
بیس کاتر:
عمل بریدن نی ها را از سطح زمین انجام می دهند و ابتدای نی ها را به سمت غلتک تغذیه کننده نقاله هدایت می کنند.
ارتفاع آنها بوسیله راننده قابل کنترل است.
غلتک های تغذیه کننده الواتور:
انتهای ساقه های بریده شده را به سمت خرد کننده هدایت نموده و برگ های اضافی وآشغال آنها را جدا می کنند.
چاپر(خرد کن)
شاقه ها را بصورت تکه تکه خرد می کند.
الواتور:
الواتور تکه های خرد شده ساقه ها را به داخل سبد منتقل نموده و آشغال های اضافه را تمیز می کند گردش نقاله بوسیله راننده قابل کنترل است
فن اولیه روی بازوی عمودی و دمنده دارای سرعت متغیر برا شرایط مختلف
فن ثانویه:
این دمنده با ایجاد فشار هوای زیاد به سمت بالا برگ های زائد را از تکه های ساقه جدا نموده و آنها را بیرون می دهد.
فلپ:
از این تیغه برای پخش کردن تکه های ساقه ها بطور یکسان در سراسر سبد استفاده می شود حالت تیغه بوسیله راننده قابل کنترل است.+
کلاهک ثانویه هادی پوشال:
این کلاهک برگ های زائد را به اطراف پرتاب کرده و آنها را از وسیله حمل دور می کنند.
کلاهک اولیه هادی پوشال:
این کلاهک نیز مستقیماً برگ های زائد را به اطراف پرتاب کرده و آنها را از وسیله حمل دور می کنند.
سایدتریم [اختیاری]:
این تیغه ها با جدا کردن ساقه ها از ستون های مجاور هم در چیدن ساقه های سبز انبوه و خم شده کمک می کنند.
تیغه های هدایت کننده دمنده استاندارد (با انحنای کم)
تیغه هدایت کننده دمنده – فرم کاهنده خمیده
کنترلهای الکتریکی ماشین:
توجه : قبل از اینکه تجهیزاتی از قبیل دروگر و یا سیلندرها را راه اندازی کنید باید موتور ماشین (هاروستر) را روشن نمایید همه تجهیزات قبل از روشن کردن موتور باید در حالت خلاص قرار گرفته باشند.
توجه : کلید ایمنی را که روی دسته سمت راست صندلی قرار دارد باید قبل از استفاده از تجهیزات روی پانل سمت راست تحریک نمایید هنگامی که
روی ماشین (دروگر نیشکر) کاری انجام می دهید این کلید را باید در وضعیت (OFF)خاموش قرار دهید.
در ماشین هایی که دارای کنترل الکتریکی هستند همه تجهیزات مربوط به نی بر روی پانل دسته سمت راست صندلی واقع شده اند و بوسیله کلیدهای مربوط کنترل می شوند همه عملکردهای مربوط به موتور بوسیله کلیدهایی کنترل می شوند که در وضعیت های مورد نظر مثل جلو – خلاص و یا عقب باقی خواهند ماند.کلیه عملکردهای مربوط به سیلندرها بوسیله کلیدهایی فعال شده که همیشه به حالت خلاص برمی گردند عملکرد مربوط به ارتفاع بیس کاتر و ارتفاع تاپر بوسیله دو اهرم متقارن کنترل می شوند جدا کننده های سرشاخه بوسیله سه اهرم متقارن کنترل می شوند.
تنظیم دیواره های شناور جانبی جدا کننده شاخه:
دیواره های شناور جانبی روی تکیه گاه خود و دیواره داخلی جدا کننده شاخه حرکت نموده و وضعیت شناوری را در زمین های ناهموار بوجود می آورند در قسمت عقب دیواره های شناوری جانبی زنجیری وجود دارد که بوسیله یک قلاب به قسمت بیرونی دیواره جانبی (شاسی) ماشین (هاروستر) وصل شده است.
این زنجیر باید به اندازه کافی آویزان باشد (شل باشد) تا اجازه دهد که دیواره های شناوری جانبی درست تا زیر تیغه بیس کاتر پایین بیایند اما وقتی که ماشین بالا می آید این زنجیر باید دیواره های جانبی را از سطح زمین بالا آورده تا از آسیب دیدن آنها هنگامی که ماشین برمی گردد جلوگیری شود.
تنظیم کردن منحرف کننده:
منحرف کننده بنا بر تغییرات ساقه های نیشکر و شرایط کاری جهت دور نمودن حداکثر برگ های زائد قابل تنظیم است.
۱- پیچ های B را باز کنید.
۲- منحرف کننده را در وضعیت مورد نیاز تنظیم کنید.
۳- پیچ های B را مجددا سفت کنید.
۴- پیچ های A سفت کنید.
تنظیم گردان الواتور:
۱- برای گردش الواتور به سمت چپ پدال X1 سمت چپ را به پایین فشار دهید و به محض اینکه الواتور زاویه مناسب را بدست آورد پدال را رها کنید.
۲- برای گردش الواتور به سمت راست پدال X2 سمت راست را به پایین فشار دهید و به محض اینکه الواتور زاویه مناسب را بدست آورد پدال را رها کنید.
توجه: زمانی که الواتور را جابجا می کنید پدال گردان را به آرامی فشار دهید.
چنانچه موارد احتیاطی فوق انجام نشود موجب آسیب مکانیزم سیستم گردان الواتور می شود.
احتیاط:
هنگامی که الواتور را پایین می آورید مطمئن شوید که مستقیماً در قسمت عقب ماشین قرار گرفته باشد اگر چنین اقدامی صورت نگیرد موجب آسیب دیدن پوسته چاپر (خردکن) و قیف مخزن الواتور خواهد شد سیستم پایین آورنده الواتور برای کمک کردن به سهولت تعمیر ونگهداری آن مورد استفاده قرار می گیرد هرگز ماشین (دروگر نیشکر) را در هنگامی که الواتور پایین است حرکت ندهید زیرا موجب آسیب الواتور در زمان دور زدن می شود.
تنظیم فن اولیه مخصوص تخلیه کلاهک:
گردان هیدرولیک اختیاری
کلید E را برای گردش دمنده پرتاب کننده مخصوص تخلیه کلاهک تحریک کنید فشار دادن این کلید به سمت راست موجب گردش کلاهک به سمت است و فشردن کلید به سمت چپ موجب گردش کلاهک بسمت چپ خواهد شد.
تنظیم فن ثانویه مخصوص تخلیه کلاهک
کلید J را برای گردش دمنده پرتاب کننده ثانویه مخصوص تخلیه کلاهک تحریک کنید فشار دادن قسمت بالای کلید موجب گردش کلاهک به سمت راست و فشار دادن قسمت پایین کلید موجب گردش کلاهک به سمت چپ خواهد شد، وقتی کلید را رها کنید به حالت خلاص برمی گردد.
تنظیم اندازه طول تکه های نی
اهرم تنظیم طول تکه های نی در پانل قسمت بالا قرار دارد برای تنظیم طول تکه های نی (افزایش طول) اهرم (L4) را در جهت عقربه ساعت بچرخانید.
برای تنظیم طول تکه های نی (کاهش طول) اهرم (L4) را خلاف عقربه ساعت بچرخانید.
حرکت دادن الواتور
۱- برای حرکت الواتور به سمت جلو یا عقب از کلید (A) که روی پانل دسته صندلی قرار دارد استفاده می شود فشار دادن قسمت بالای کلید موجب حرکت الواتور به سمت جلو و فشار دادن قسمت پایین کلید موجب حرکت الواتور به سمت عقب خواهد شد یک چراغ نشانگر جهتی را که انتخاب شده نشان خواهد داد.
توجه: زمانی که موتور خاموش شده است قبل از روشن کردن مجدد آن ابتدا باید کلید (A) را به حالت خلاص برگردانید.کلید (A) مخصوص حرکت جلو و عقب الواتور است.
۲- برای خاموش و روشن کردن عملیات الواتور دگمه U2 را که روی دسته اهرم حرکت نصب شده است تحریک کنید فشار دادن دگمه موجب کار کردن الواتور خواهد شد و فشردن مجدد آن موجب قطع کار الواتور می شود.
احتیاط: برای تغییر جهت الواتور از سمت جلو به عقب و یا برعکس ابتدا کلید (A) را فشار داده و آن را در حالت خلاص قرار دهید. و بعد از اندکی مکث جهت را تغییر دهید.
تنظیم زاویه صفحه پخش کننده
۱- برای قرار دادن صفحه پخش کننده به سمت داخل قسمت بالای کلید D را فشار داده و به محض رسیدن صفحه به زاویه مناسب کلید را رها کنید پس از رها کردن کلید به حالت خلاص برمی گردد.
۲- برای قرار دادن صفحه پخش کننده به سمت بیرون قسمت پایین کلید D را فشار داده و به محض رسیدن صفحه به زاویه مناسب کلید را رها کنید پس از رها کردن کلید به حالت خلاص برمی گردد.
تنظیم ارتفاع الواتور
الواتور باید در مرکز کار و در فاصله بین قفل های نگهدارنده و بالاترین نقطه هر جایی که ممکن است قرار بگیرد این امر موجب خواهد شد که بازوهای الواتور روی زنجیرهای نگهدارنده که با زاویه مناسب قبلی نصبت شده اند کشیده شوند.
۱- برای پایین آوردن الواتور قسمت پایین کلید (F) را فشار داده و به محض رسیدن الواتور به ارتفاع مناسب کلید را رها کنید پس از آزاد کردن کلید مجدداً به حالت خلاص بر می گردد.
۲- برای بالا آوردن الواتور قسمت پایین کلید (F) را فشار داده و به محض رسیدن الواتور به ارتفاع مناسب کلید را رها کنید پس از آزاد کردن کلید مجدداً به حالت خلاص بر می گردد.
توجه: الواتور نباید بصورت دائمی روی پین پایه ایمنی قرار بگیرد زیرا موجب آسیب دیدن پایه خوادهد شد.
توجه: هنگامی که راننده قصد دارد که روی چاپر کارکند لازم است که الواتور را پایین بیاورد همچنین برای تنظیم کشش زنجیز الواتور از قسمت عقب وسیله سرویس باید الواتور را پایین آورد.
توجه: هنگامی که الواتور را برای سرویس و یا تعمیر آن و یا سیستم چاپر پایین می آورید اطمینان حاصل کنید که الواتور دقیقاً به طرف عقب دستگاه چرخیده باشد. قصور در انجام این کار موجب آسیب دیدن کاسه الواتور و پوسته چاپر خواهد شد.
تنظیم کردن غلتک فشاری جدا کننده
غلتک فشاری جدا کننده بنا بر وضعیت مختلف ساقه های نیشکر دارای چهار وضعیت مختلف تنظیم می باشد برای تنظیم غلتک مهره های روی پیچ های قفل کننده را باز کنید زیر غلتک را بسته و پیچ های قفل کننده را بیرون آورید غلتک را در وضعیت دلخواه قرار داده و مجدداً پیچ های قفل کننده را داخل دیواره جانبی (شاسی) ماشین قرارداده و مهره های آنها را سفت کنید.
دمنده ثانویه:
توجه: دمنده بطور جداگانه بوسیله شیر برقی با کنترل الکتریکی راه اندازی می شود این امکانات اجازه می دهد که دمنده یا روشن و یا خاموش گردد.
۱- برای راه اندازی دمنده ثانویه کلید (L2) ا که در پانل سقف اتاق قرار دارد فعال کنید.(در حالت ON قرار دهید)
۲- برای خاموش کردن دمنده کلید (L2) را در حالت خاموش (OFF) قرار دهید.
دمنده اولیه با سرعت متغیر:
توجه: دمنده بطور جداگانه و بوسیله شیر برقی دارای کنترل الکتریکی راه اندازی می شود این امکانات اجازه می دهد که دمنده یا روشن و یا خاموش گردد.
یک تنظیم کننده برقی (Valvistor) که مرتبط با سولونوئید فن می باشد تنظیم سرعت های مختلف فن را موجب می شود.
۱- برای راه اندازه دمنده اولیه کلید(L1) را که روی پانل سقف اتاق قرار دارد فعال کنید.
۲- برای تنظیم سرعت دمنده دگمه کنترل سرعت (K) را که روی پانل جانبی قرار دارد در وضعیت دلخواه قرار دهید.
دورسنجی که در پانل روی ستون بسمت چپ و جلو نصب شده است دور دمنده را نشان خواهد داد حداقل دور آن ۸۰۰ دور در دقیقه و دور حداکثر آن در حدود ۱۳۵۰ دور در دقیقه است.
گاز موتور:
۱- در هنگام درو کردن اهرم گاز (V2) را در حالت حداکثر قرار دهید در چنین وضعیتی دور موتور ۲۱۰۰ دور دقیقه تحت حداکثر بار خواهد بود چنانچه دور موتور در حالت گاز حداکثر کمتر از ۲۱۰۰ دور در دقیقه بشود نشاندهنده آن است که ماشین (دروگر نیشکر) تحت بار بیش از حد می باشد و باید سرعت حرکت آن را کاهش دهید.
۲- در هنگام تردد بدون نی بر اهرم گاز دستی را در حالت نیمه قرار دهید در چنین وضعیتی دور موتور ۱۶۰۰ دور در دقیقه خواهد شد چنانچه وضعیت محل تردد ایمنی و جاده صاف باشد می توان از دور حداکثر (گاز بالا) استفاده نمود.
هنگامی که موتور را روشن می کنید یا زمانی که موتور بدون بار کار می کند اهرم گاز دستی را درحالت گاز کم قرار دهید.
سرعت حرکت:
در هنگام درو کردن اهرم کنترل سرعت حرکت (V1) ) را طوری تنظیم کنید که دروکردن ساقه ها بدون وارد آمدن فشار بیش از حد به موتور و تا حد امکان سریع انجام یرد (دور موتور کمتر از ۲۱۰۰ دوردر دقیقه نشود).
هنگامی که در زمینهای ناهموار یا دست انداز (سرازیری و سربالایی) حرکت می کنید و یا هنگامی که در گوشه ها در حال دور زدن هستید اهرم کنترل سرعت را طوری تنظیم کنید یا اینکه دور موتور را به اندازه کافی پایین آورده تا ثبات و ایمنی ماشین تامین گردد.
کنترل های برق / دستی اتاق نی بر:
- تعیین جهت الواتور
- تعیین جهت تاپر
- تعیین جهت دنباله
- بالابر ثانویه لبه سبد
- اهرم گردون کلاهک دمنده اولیه
- ارتفاع الواتور
- تعیین جهت تیغه برش جانبی سمت چپ
- تعیین جهت تیغه برش جانبی سمت راست
- اهرم گردون در پوش دمنده ثانویه
- ارتفاع بیس کاتر
- کلید برف پاک کن و شیشه شور
- کلید تغییر دوران برف پاک کن
- ارتفاع جدا کننده سرشاخه سمت چپ
- ارتفاع جدا کننده سرشاخه سمت راست
- ارتفاع تاپر
کنترلهای نی بر:
توجه : قبل از اینکه تجهیزاتی از قبیل دروگر یا سیلندرها را راه اندازی کنید باید موتور ماشین (هاروستر) را روشن نمایید همه تجهیزات قبل از روشن کردن موتور باید در حالت خلاص قرار گرفته باشند.
همه تجهیزات مربوط به بریدن نی روی پانل کنترل در سمت راست اتاق واقع شده و بوسیله کلیدها و اهرم های مربوط کنترل می شوند.
توجه : اهرم های کنترل مربوط به عملکرد سیلندرها تحت فشار فنر بوده و بصورت اتوماتیک به حالت خلاص برمی گردند.
احتیاط: هرگز با حرکت تند و سریع اهرم های کنترل را از یک حالت به حالت دیگر نبریده همیشه اهرم ها را به آهستگی حرکت دهید.کلید های راه انداز عملکرد سیلندرها اتوماتیک به حالت خلاص برمی گردند ولی کلیدهای راه انداز عملکرد موتور در وضعیت انتخاب شده باقی خواهند ماند.
بطور مثال: جلو – خلاص – عقب
تنظیم ارتفاع تاپر:
۱- برای پایین آوردن تاپر اهرم (O) را از حالت خلاص به سمت جلو حرکت داده و به محض رسیدن تاپر به ارتفاع مناسب اهرم را به آرامی به حالت خلاص برگردانید.
۲- برای بالا بردن تاپر اهرم (O) را از حالت خلاص به سمت عقب حرکت داده و به محض رسیدن تاپر به ارتفاع مناسب اهرم را به آرامی به حالت خلاص برگردانید.
تنظیم گردش صفحه جدا کننده:
۱- چنانچه نیشکرهایی که باید درو شوند در سمت راست ماشین (دروگر نیشکر) قرار دارند کلید (B) را به سمت چپ حرکت دهید این امر شاخه های سمت چپ را از نیشکرهایی که باید چیده شوند جدا و دور می کند.
چنانچه نیشکرهایی که باید چیده شوند در سمت چپ ماشین (دروگر نیشکر) قرار دارند کلید (B) را به سمت راست حرکت دهید این امر شاخه های سمت راست را از نیشکرهایی که باید چیده شوند جدا و دور می کند یک چراغ نشانگر جهتی را که انتخاب کرده اید نشان خواهد داد.
احتیاط: در هنگام تغییر چرخش از جهتی به جهت دیگر تقریباً ده ثانیه در حالت خلاص مکث نمایید این امر موجب می شود که صفحه جداکننده قبل از تغییر جهت چرخش توقف کند.
تنظیم ارتفاع بیس کاتر:
۱- برای پایین آوردن ارتفاع بیس کاتر اهرم کنترل (K) ار از حالت خلاص به سمت جلو خلاف جهت راننده حرکت داده و زمانی که ارتفاع بیس کاتر در وضعیت مناسب قرار گرفت اهرم کنترل را به آرامی به حالت خلاص برگردانید.
۲- برای بالا آوردن ارتفاع بیس کاتر اهرم کنترل (K) را از حالت خلاص به سمت عقب (به طرف راننده) حرکت داده و زمانی که ارتفاع بیس کاتر در وضعیت مناسب قرار گرفت اهرم کنترل را آهسته به حالت خلاص برگردانید.
توجه: ارتفاع بیس کاتر بوسیله بالا و پایین آوردن قسمت انتهایی جلوی ماشین (دروگر نیشکر) که حول محول چرخ های عقب گردش می کند انچام می گیرد و چنانچه ارتفاع بیس کاتر را تغییر دهید ممکن است به تنظیم ارتفاع جدا کننده شاخه ها مطابق با ارتفاع بیس کاتر نیاز باشد میزان ارتفاع بیس کاتر
بوسیله چراغ نشانگری که روی ستون درجه ها و در سمت چپ اتاق قرار گرفته است نشان داده می شود.
تنظیم ارتفاع حلزونی:
۱- برای پایین آوردن ارتفاع جدا کننده شاخه ها اهرم (P) را که در سمت چپ است و یا اهرم (Q) را که در سمت راست قرار دارد از حالت خلاص در جهت خلاف استقرار راننده حرکت داده و به محض رسیدن ارتفاع به مقدار مناسب اهرم را آهسته به حالت خلاص برگردانید.
۲- برای بالا بردن ارتفاع حلزونی اهرم (P)یا (Q) را از حالت خلاص به سمت راننده حرکت داده به محض رسیدن ارتفاع به مقدار مناسب اهرم را آهسته به حالت خلاص برگردانید.
توجه: اطمینان حاصل کنید که حلزونی درست روی زمین قرار بگیرند این امر موجب بازی (شناوری) کامل آنها شده و از خاک گرفتگی و خراب شدن آنها جلوگیری می کند.
احتیاط: زمانی که ماشین (دروگر نیشکر) را در جاده های بین مزارع حرکت می دهید مطمئن شوید که حلزونی کاملاً جمع شده اند این امر لقی کافی را به فنرهای جبران کننده داده و از ارتعاش اضافی آنها جلوگیری می کند.
تنظیم دیواره های جانبی شناور حلزونی:
دیواره های جانبی شناور روی تکیه گاه خود و دیواره داخلی حلزونی حرکت نموده و وضعیت شناوری را در زمین های ناهموار بوجود می آورند در قسمت عقب دیواره های جانبی شناور زنجیری وجود دارد که بوسیله یک قلاب به قسمت بیرونی دیواره جانبی (شاسی) ماشین (دروگر نیشکر) وصل شده است.
این زنجیر باید به اندازه کافی آویزان باشد (شل باشد) تا اجازه دهد که دیواره های شناور جانبی درست تا زیر تیغه بیس کاتر پایین بیایند اما وقتی که ماشین بالا می آید این زنجیر باید دیواره های جانبی را از زمین بالا آورده تا از آسیب دیدن آنها هنگامی که ماشین برمی گردد جلوگیری شود.
تنظیم کردن منحرف کننده:
منحرف کننده بنابر تغییرات ساقه های نیشکر و شرایط کاری جهت دور نمودن حداکثر برگ های زائد قابل تنظیم است.
برای تنظیم منحرف کننده:
- پیچ های (B) را باز کنید.
- منحرف کننده را در وضعیت مورد نیاز تنظیم کنید.
- پیچ های (B) را مجددا سفت کنید.
- پیچ های (A) را سفت کنید.
تنظیم گردان الواتور:
- برای گردش الواتور به سمت چپ، پدال سمت چپ را به پایین فشار داده و به محض اینکه الواتور زاویه مناسب را بدست آورد پدال را رها کنید.
- برای گردش الواتور به سمت راست، پدال سمت راست را به پایین فشار داده و به محض اینکه الواتور زاویه مناسب را بدست آورد پدال را رها کنید.
توجه: زمانی که الواتور را جابجا می کنید پدال گردان را به آرامی فشار دهید.
توجه: چنانچه موارد احتیاطی فوق را انجام ندهید موجب آسیب مکانیزم سیستم گردان الواتور می شود.
احتیاط:
هنگامی که الواتور را پایین می آورید مطمئن شوید که مستقیماً در قسمت عقب ماشین قرار گرفته باشد اگر چنین اقدامی صورت نگیرد موجب آسیب دیدن قیفی چاپر و قیف ناودانی الواتور خواهد شد. سیستم پایین آورنده الواتور برای کمک کردن به سهولت تعمیر و نگهداری آن مورد استفاده قرار می
گیرد. هرگز ماشین (دروگر نیشکر) را در هنگامی که الواتور پایین است حرکت ندهید زیرا موجب آسیب الواتور در زمان دور زدن می شود.
تنظیم کلاهک دمنده ثانویه
- کلید (J) را برای گردش دمنده پرتاب کننده ثانویه مخصوص تخلیه کلاهک تحریک کنید فشار دادن قسمت بالای کلید موجب گردش کلاهک به سمت راست و فشار دادن قسمت پایین کلید موجب گردش کلاهک به سمت چپ خواهد شد وقتی کلید را رها کنید و به حالت خلاص بر می
گردد.
تنظیم اندازه طول تکه های نی
برای افزایش طول تکه های نی اهرم (L4) را ا به سمت راست موافق عقربه ساعت بچرخانید.
برای کاهش طول تکه های نی اهرم (L4) را به سمت چپ مخالف عقربه ساعت بچرخانید.
حرکت دادن الواتور:
۱- برای حرکت الواتور به سمت جلو یا عقب از کلید (A) که روی پانل دسته صندلی قرار دارد استفاده می شود فشار دادن قسمت بالای کلید موجب حرکت الواتور به سمت جلو و فشار دادن قسمت پایین کلید موجب حرکت الواتور به سمت عقب خواهد یک چراغ نشانگر جهتی را که انتخاب شده نشان می دهد.
توجه: زمانی که موتور خاموش شده است قبل از روشن کردن مجدد آن ابتدا باید کلید (A) را به حالت خلاص برگردانید.
۲- برای خاموش و روشن کردن عملیات الواتور دگمه (U2) را که روی دسته اهرم حرکت نصب شده است تحریک کنید فشار دادن دگمه موجب کار کردن الواتور خواهد شد و فشردن مجدد آن موجب قطع کار الواتور می شود.
کلید قفل است کن الواتور دگمه سیاه رنگی است که روی دسته اهرم حرکت قرار گرفته است.
احتیاط:
جهت حرکت الواتور را بطور ناگهانی با فشار دادن کلید (A) از سمت جلو به عقب تغییر ندهید. بلکه در حالت خلاص اندکی مکث نموده بعد جهت را تغییر دهید.
تنظیم زاویه صفحه پخش کننده:
برای قراردادن صفحه پخش کننده به سمت داخل قسمت بالای کلید (D) را فشار داده به محض رسیدن صفحه به زاویه مناسب کلید را رها کنید پس از رها کردن کلید به حالت خلاص برمی گردد.
برای قراردادن صفحه پخش کننده به سمت بیرون قسمت پایین کلید (D) را فشار داده به محض رسیدن تیغه به زاویه مناسب کلید را رها کنید پس از رها کردن کلید به حالت خلاص برمی گردد.
تنظیم ارتفاع الواتور:
الواتور باید در مرکز کار و در فاصله بین قفل های نگهدارنده و بالاترین نقطه هر جایی که ممکن است قرار بگیرد این امر موجب خواهد شد که بازوهای الواتور روی زنجیرهای نگهدارنده که با زاویه مناسب قبلی نصب شده اند کشیده شود.
برای پایین آوردن الواتور قسمت پایین کلید (F) را فشار داده و به محض رسیدن الواتور به ارتفاع مناسب کلید را رها کنید پس از آزاد کردن کلید مجدداً به حالت خلاص برمی گردد.
برای بالا آوردن الواتور قسمت بالای کلید (F) را فشار داده و به محض رسیدن الواتور به ارتفاع مناسب کلید را رها کنید پس از آزاد کردن کلید مجدداً به حالت خلاص برمی گردد.
تنظیم زاویه صفحه پخش کننده:
توجه: الواتور نباید بصورت دائمی روی پین پایه ایمنی قرار بگیرد زیرا موجب آسیب دیدن پایه خواهد شد.
توجه: الواتور نباید بصورت دائمی روی پین پایه ایمنی قرار بگیرد زیرا موجب آسیب دیدن پایه خواهد شد.
توجه: هنگامی که راننده قصد دارد با سیستم چاپر کار کند لازم است که الواتور را پایین بیاورد همچنین برای تنظیم کشش زنجیر الواتور از قسمت عقب وسیله سرویس باید الواتور را پایین آورد.
توجه: هنگامی که الواتور را برای سرویس و یا تعمیر آن و یا سیستم چاپر پایین می آورید اطمینان حاصل کنید که الواتور دقیقاً به طرف عقب دستگاه چرخیده باشد قصور در انجام این کار موجب آسیب دیدن قیفی الواتور و چاپر خواهد شد همچنین کلید قطع کن باطری را به منظور جلوگیری از روشن شدن اتفاقی ماشین بیرون بیاورید.
تنظیم غلتک فشاری جدا کننده:
غلتک فشاری جدا کننده بنابر وضعیت مختلف ساقه های نیشکر دارای چهار وضعیت مختلف تنظیم می باشد برای تنظیم غلتک مهره های روی پیچ های قفل کننده را باز کنید.زیر غلتک را بسته و پیچ های قفل کننده را بیرون آورید غلتک را در وضعیت دلخواه قرار داده و مجدداً پیچ های قفل کننده را داخل دیواره جانبی (شاسی) ماشین قرار داده و مهره های آنها را سفت کنید.
تیغه های ساید تریم:
زمانی که تیغه های برش جانبی استفاده نمی کنید آنها را به روش زیر بالا ببرید.
- پیچ (A) را شل کنید.
- مهره روی پیچ (B) را باز کنید.
- پیچ (B) از پوسته به اندازه ای که سوراخ نگهدارنده معلوم شود بیرون بکشید در این صورت تیغه برش حول پیچ (A)گردش خواهد کرد.تیغه برش را حول محورش به سمت بالا بچرخانید تا پیچ Bداخل سوراخ نگهدارنده قرار بگیرد.
- پیچ (B) را داخل سوراخ نگهدارنده قرار داده و مهره آن را بسته و سفت کنید.
کنترلهای راه انداز نی بر
برای راه اندازی تجهیزات نی بر در جهت جلو (در حال درو کردن) اهرم حرکت (ON) را آهسته از حالت خلاص به طرف راننده حرکت داده تا کاملاً در وضعیت روشن قرار بگیرد و آن را در همان حالت قرار دهید.
برای راه اندازی تجهیزات نی بر در جهت عقب (برای تمیز کردن موانع و برگ های انباشته شد ه) اهرم حرکت (C) را آهسته از حالت خلاص در جهت مخالف راننده حرکت داده و در همان حالت قرار دهید.
برای توقف تجهیزات نی بر اهرم را به حالت خلاص (وسط) برگردانید.
احتیاط:
هنگامی که جهت چرخش نی بر را تغییر دهید هرگز اهرم را از حالتی به حالت دیگر نبرید ابتدا آهسته اهرم را در حالت خلاص قرار داده و در این حالت اندکی مکث نموده و اجازه دهید که فلایول (چخ لنگر) تبر (داس) قبل از درگیر شدن سیستم توقف نماید.
تیغه های برش جانبی
۱- برای راه اندازی تیغه برش سمت راست اهرم (H) را از حالت خلاص به طرف راننده حرکت داده و در همان حالت قرار دهید.
۲- برای راه اندازی تیغه برش سمت راست اهرم (G) را از حالت خلاص به طرف راننده حرکت داده و در همان حالت قرار دهید.
۳- برای راه اندازی تیغه های برشی در جهت عقب اهرم مربوطه (H , G) را از حالت خلاص به سمت مقابل راننده حرکت داده و در همان حالت قرار دهید.
۴- برای توقف تیغه های برشی جانبی اهرم مربوطه را به حالت خلاص برگردانید.
احتیاط: هنگام تغییر جهت چرخش تیغه های برشی جانبی همیشه در وضعیت خلاص لحظه ای مکث نمایید.
دمنده خارج کننده ثانویه:
توجه: دمنده بطور جداگانه وسیله شیر برقی با کنترل الکتریکی متحرک راه اندازی می شود، این امکانات اجازه می دهد که دمنده یا روشن و یا خاموش گردد.
برای راه اندازی دمنده ثانویه کلید (L2) را که در پانل سقف اتاق قرار دارد فعال کنید.
برای توقف دمنده کلید (L2) را در حالت خاموش قرار دهید.
دمنده اولیه با سرعت متغیر:
توجه: این دمنده بطور جداگانه و بوسیله یک شیر برقی با کنترل الکتریکی متحرک راه اندازی می شود این
امکانات اجازه می دهد که دمنده یا روشن و یا خاموش گردد.
یک تنظیم کنده برقی (Valvistor) که مرتبط سولونوئید فن می باشد تنظیم سرعت های مختلف فن را موجب
می شود.
برای تنظیم سرعت دمنده دگمه کنترل سرعت (K) را که روی پانل جانبی قرار دارد در وضعیت دلخواه قرار دهید.
دور سنجی که بالای کلید (K) روی پانل ستون سمت چپ جلو نصب شده است درو دمنده را نشان خواهد داد.
انجام بهترین درو:
راننده باید:
- ماشین را قبل از انجام درو کاملاً آماده نماید.
- ماشین را در طول روز در بهترین وضعیت نگهدارید.
- کنترلهای متعدد و تنظیمات مختلف را در حین درو کردن انجام داده تا بیشترین مقدار نی را پاکیزه و با کمترین برگ و آشغال در سبد جمع آوری نماید.
آماده کردن ماشین:
- ماشین را در پایان کار روزانه برای روز بعد آماده کنید و تمیز کردن آن را به روز بعد موکول نکنید.
- کلیه برگ و آشغالها را تمیز و دور کنید.
- ماشین را کاملاً بازرسی کنید.
- هر گونه عیبی را که در حین بازرسی متوجه می شوید رفع عیب کنید.
- تیغه های شاخه زن – بیس کاتر و تبر را تیز و یا تعویض کنید.
- هرگونه قطعه یدکی را که استفاده کرده اید سریعاً تامین کنید.
- تانک سوخت – روغن و آب رادیاتور را پر کنید.
- گریس کاری ها و بازدید ها و تعویض روغن ها را براساس برنامه های روزانه – هفتگی – ماهانه انجام دهید.
کلیه تیغه ها را همیشه تیز کنید:
- تیغه های چاپر را هر ساعت از جهت تیز بودن و سالم بودن بازرسی کنید و در صورت نیاز آنها را تیز و یا تعویض نمایید.
توجه: چاپر مدل گردان دارای تیغه های یک بار مصرف است و طراحی آن بگونه ایست که تیغه های آن بدون نیاز به تیزکردن مجدد تا انتهای پهنای تیغه قابل استفاده است.
- سبد نی را از نظر خرد کردن نامناسب نی ها بازدید کنید.
- تیغه های بیس کاتر را هر ساعت بازرسی کرده و چنانچه کند و یا گوشه آنها گرد شده است آنها را تیز و یا تعویض کنید.
(هرگونه قصور در رعایت حداکثر طول تیغه بیس کاتر ۱/۲ ۳ اینج ( ۸۹ میلی متر) است،هرگونه قصور در رعایت این اندازه موجب آسیب دیدن پایه هیدروموتور یا غلتک بلند کننده نی خواهد شد.)
- تیغه های تاپر را هر دو ساعت بازدید کنید و چنانچه نیاز است آنها را تیز و یا تعویض کنید.
برگ های اطراف و روی ماشین را تمیز کنید:
- حداقل در پایان هر یک ساعت کار ماشین را خاموش نموده و همه برگ های اطراف و روی آن را تمیز کنید.
- مطمئن شوید که همه غلتک های تغذیه کننده الواتور برای حرکت کردن به بالا و پایین آزاد هستند.
- برگ ها و گل و لای انباشته شده غلتک ها را تمیز کنید.
- ماشین را از نظر نشتی روغن بازرسی کنید.
- همیشه قبل از انجام هرگونه کاری (سرویس – تعمیرات) ابتدا موتور را خاموش کنید و کلید اطمینان (قطع کن باطر ی) را که در پانل سمت راست اتاق قرار دارد خاموش نموده و آن را در جیب خود بگذارید.
- چنانچه ارتفاع نی در یک ستون تفاوت دارد ارتفاع تاپر را به اندازه ارتفاع متوسط نی تنظیم کنید.
- همیشه از تاپر استفاده کنید حتی اگر شاخه ها خم شده باشند.
آماده سازی مناسب (ایده آل):
- انجام درو مناسب و خوب بستگی به مهارت و پشتکار راننده دارد.
صفحه های گردان جدا کننده شاخه ها:
جهت گردش درام را طوری تنظیم کنید که شاخه های بریده شده را دور از ساقه ها پرتاب کند.
در صورت امکان عمل درو کردن را در جهت موافق وزش باد انجام دهید زیر این امر موجب دور شدن برگ ها و مواد خارجی دیگر از ساقه ها و ماشین با استفاده از وزش باد خواهد شد.
طول تکه های نی:
برای تنظیم طول تکه های نی کلید مخصوص تنظیم اندازه تکه ها را حرکت دهید تا طول مناسب را بدست آورید.
تنظیم ارتفاع بیس کاتر:
بیس کاترها را طوری تنظیم کنید که نی ها را از سطح زمین ببرند چنانچه نی ها پایین تر از سطح زمین بریده شوند بار وارده به ادوات سیستم هیدورلیک (مانند پمپ ها و هیدروموتورها) و جعبه دنده ها افزایش یافته و بنابراین موجب کاهش عمر مفید آنها خواهد شد همچنین افزایش حجم خاک و آشغال وارده به ماشین موجب افزایش نرخ فرسودگی تیغه های بیس کاتر، دیسکها، غلتک های تغذیه کننده، چاپر تیغه های فن ها و همه
قطعات فلزی دیگر که در تماس با نیشکر هستند خواهد شد.
هنگامی که در زمینهای سنگلاخ و ناهموار کاری کنید بیس کاترها را به مقدار کافی بالا آورده و لقی مناسب را ایجاد کنید.
مرتباً ارتفاع بیس کاترها را بازدید نموده و مطمئن شوید که ارتفاع آنها مناسب باشد.
در ابتدای کار ماشین را متوقف نموده و از اتاق بیرون آمده و ته مانده نی ها را بازدید نمایید علاوه بر این هر زمان که فرصت کردید مجدداً این کار را انجام دهید.
در مورد علائم نشان دهنده برش نی ها از ارتفاع خیلی پایین دقت لازم را نموده بعنوان مثال در چنین حالتی توسط بیس کاترها خاک به اطراف پاشیده می شود و یا گرد و خاک و آشغال توسط دمنده خارج کننده برگ به اطراف پراکنده خواهد شد.
در مورد علائم نشان دهنده برش نی ها از ارتفاع خیلی بالا دقت لازم را نموده بعنوان مثال در چنین حالتی ساقه ها در قسمت انتهایی بریده شده قابل رویت بوده و یا اینکه نی های شکافته شده و خراب شده بعلت نداشتن تکیه گاه محکم در هنگام برش مشاهده خواهد شد.
ارتفاع حلزونی:
ارتفاع حلزونی را طوری تنظیم کنید که نوک آن به سطح زمین کشیده شده و نی هایی را که روی زمین افتاده اند بلند کرده از کلوخ کوب زاویه ای (کج) استفاده کنید (اختیاری) (کلوخ کوب زاویه بصورت اختیاری است).
قسمت کف کفشک را نزدیک زمین قرار دهید.
هنگامی که در زمینهای سنگلاخ و ناهموار و یا در مزارع دارای علف های هرز تنومند کار می کنید ارتفاع حلزونی را به منظور صاف کردن سطح کار به اندازه کافی بالا بیاورید.
هنگامی که ارتفاع بیس کاترها را تغییر می دهید در صورت نیاز ارتفاع حلزونی را نیز مجدداً تنظیم کنید.
چنانچه قسمت نوک پیش آمده جدا کننده شاخه پایین تر از کف آن نباشد آنرا تعویض کنید.(قسمت نوک جداکننده شاخه راتعویض کنید)
تنظیم سرعت حرکت:
نتیجه گیری مناسب سرعت برش نی را با تغییر سرعت حرکت کنترل نمایید.
گاز دستی موتور را در حالت گاز حداکثر قرار داده و سعی کنید که همیشه در همین وضعیت قرار بگیرد و چنانچه دور موتور براثر بار وارده کمتر از دور در نظر گرفته شده (۲۱۰۰ دور در دقیقه) بشود برای جلوگیری از این وضعیت باید سرعت حرکت را کاهش دهید.
درمورد علائم نشان دهنده حرکت خیلی تند، دقت لازم را نموده برای مثال: دور موتور کم می شود، غلتک الواتور و چاپر تحت بار زیاد قرار می گیرند،
خفگی و گرفتگی صدای ماشین و یا خفگی و گرفتگی خرد کننده و شاخه زن ها، ریشه کن شدن نی ها و یا ارتعاش و بازی زیاد الواتور، علائم حرکت خیلی تند دستگاه می باشند.
چنانچه در هنگام درو کردن نی ها در هم رفته اند برای اینکه حلزونی بتوانند نی های افتاده را بدون خرد کردن بلند نموده و از همدیگر جدا کنند سرعت حرکت را کم کنید.
چنانچه نی ها سبز باشند و یا بطور کافی سوخته نشده باشند برای بدست آوردن کارآیی بهتر از دمنده های پرتاب کننده برگ ها و تمیز کردن مناسب در هنگام انجام درو سرعت حرکت را کم کنید.
زیاد آهسته حرکت نکنید هرچقدر که می توانید سریع حرکت کنید بدون اینکه علائم نشانگر حرکت خیلی تند را که در بالا ذکر شد مشاهده کنید.
در هنگامی که گردش در کناره ها و یا حرکت در زمینهای ناهموار و هرجایی که نیاز به اطمینان از ثبات و پایداری ماشین است سرعت را کاهش دهید.
تا جایی که ممکن است مستقیم و در مرکز ردیف نی ها حرکت کنید.بطوریکه بیس کاترها دقیقاً روی ته ماند ه ساقه قرار بگیرند در مزارع کم عرض ممکن است که برای جلوگیری از خراب شدن نی هایی که در ردیف های مجاور هم هستند لازم باشد که به آرامی از یک طرف شیارها حرکت کنید.
زمین های خیلی مرطوب و پر از گل:
اختلاف وضعیت خاک در مزارع را در نظر داشته باشید مزارع مرطوب غالباُ دارای نقاط نرمتری بوده که الزاماً بای ستی تنظیمات بیس کاتر ها و تاپر ها را به تناسب سرعت حرکت ماشین تغییر داد.
پس از سیلابها، به ساقه ها و کنده های درختان و ب اقی مانده هایی از این قبیل که اغلب پس از ته نشین و فروکش شدن سیلاب در مزارع نیشکر به جای می مانند دقت لازم داشته باشید.
شاخه های درهم رفته – نی های خم شده:
از چیدن نی ها در جهتی که قسمت بالای آنها قبل از ساقه آنها وارد ماشین (دروگر نیشکر) شود خودداری کنید زیرا ممکن است که نی ها ریشه کن شوند همیشه از سمتی که ساقه های نی قرار گرفته اند به آنها نزدیک شوید هنگامی که نی ها به یک جهت خوابیده شده اند از جهتی وارد مزرعه شوید که تاپر بتواند روی ساقه نی ها کار کند (قسمت بالای نی ها در جهت مخالف ماشین و به سمت نی هایی که هنوز چیده نشده اند خوابیده شود)
کاهش سرعت (کم کردن سرعت):
به منظور جلوگیری از ریشه کن شدن و یا خردشدن نی ها در هنگام جدا کردن توسط حلزونی سرعت دستگاه را کاهش دهید.
همیشه از تاپر استفاده کنید حتی اگر فقط امکان چیدن تعداد کمی شاخه وجود دارد.
سرازیرشدن از شیب تپه ها:
خیلی با احتیاط حرکت کنید بطوریکه هیچگونه خطری برای پایداری و ثبات ماشین وجود نداشته باشد و در صورتیکه ممکن است از گردش الواتور برای حفظ تعادل ماشین استفاده کنید.
از فشار بیش از حد به موتور جلوگیری کنید در صورت نیاز فقط در هنگام کار در شیب تپه.
هنگامی که ردیف نی ها در جهت شیب قرار گرفته اند از سمتی که سرشاخه ها قرار دارند وارد مزرعه شوید زیرا این امر امکان میده د که الواتور را برای حفظ تعادل ماشین به سمت بالایی تپه گردش داد.
زمین های سنگلاخ:
در زمین های سنگلاخ و خشن برای جلوگیری از فرسوده شدن اضافی تاپر و بیس کاتر ها در صورت نیاز ارتفاع آنها را بالاتر بیاورید.
نیشکرهای سبز (ساقه های سبز )
برای جلوگیری از فشار زیاد به ماشین در هنگام چیدن نی های سبز سرعت ماشین را کاهش دهید.
برای توسعه عملیات تمیزکاری توسط دمنده ها سرعت ماشین را کاهش دهید دمنده ها بهتر است که بتوانند مقدار بیشتری از شاخه و برگ های اضافی را به بیرون پرتاب کنند اگر چه مقدار برداشت نی کاهش یابد.
تاپرها را طوری تنظیم کنید که هرچه بیشتر امکان دارد شاخه ها چیده شوند و تیغه های آنها را نیز همیشه تیز کنید.
تیغه های تاپر را خیلی تیز کنید زیرا این امر با تضمین بریدن برگ های اضافی در تکه های کوتاهتر به عمل خارج کردن آنها توسط دمنده ها کمک خواهد کرد.
دائماً غلتک تغذیه، دمنده ها و کف الواتور را از نظر جمع شدن برگ های اضافی بازدید کنید.
ردیف های کاشته شده در کنار هم:
برای بلند کردن نی ها تا جایی که ممکن است نزدیک نی ها حرکت کنید بدون اینکه روی آنها بروید بیس کاتر ها را با یک طرف ردیف نی هایی که باید چیده شوند تراز کنید.
نی های کاشته شده در شیارهای عمیق:
برای جلوگیری از برخورد و شخم زدن کناره های شیارها ارتفاع بیس کاتر ها را تا جایی که ممکن است بالا بیاورید حتی اگر نی ها کمی از حد معمول
بالاتر بریده شوند در چنین وضعیتی بریدن نی ها از سطح پایین موجب افزایش نی های کثیف و آشغال های اضافی و فرسوده شدن ماشین می شود.
علت خراب شدن نی ها:
ارزش نی در کارخانه (آسیاب) شکر مشخص می شود زیرا که فقط نی هایی که خوب و تمیز باشند مورد استفاده آسیاب قرار می گیرند.
نیشکر یک گیاه زنده است و مانند دیگر میوه ها و سبزیجات به محض چیده شدن شروع به فاسد شدن کرده و ممکن است خیلی زود ارزش خود را از دست بدهد. خراب شدن نی ها اغلب خیلی سریع و در هنگام بریده شدن آنها و از جایی که در مجاورت هوا قرار می گیرند انجام می شود چنانچه عمل برش تمیز و با سرعت انجام شود.(تیغه ها به اندازه کافی تیز باشند) نی ها برای مدتی بیشتری سالم خواهند ماند.نی هایی که لهیده شده، یا شکسته شده و یا اینکه با وضع نامناسب بصورتی که ساقه آنها زخمی و یا تخت شده باشند بریده شوند خیلی سریع فاسد می شوند و تا زمانی که به آسیاب برسند ممکن است مقدار زیادی از ارزش خود را از دست بدهند.
برگ ها و آشغال های اضافی نیشکرها صدمه و آزار گران بهایی برای کارخانه آسیاب شکر خواهد بود لذا بنابراین کارخانه های آسیاب شکر تمایل دارند که ارزش نی ها را بر اساس مقدار برگ ها و آشغال های محتوی آنها برآورد نمایند (هرچه مقدار برگ و آشغال زیاد شود قیمت آن کمتر خواهد شد).
سوزاندن نی موجب فاسد شدن نی در مزرعه از هنگام سوختن خواهد شد و چنانچه در مدت کمی برای چیدن آن اقدام نشود خیلی زود شروع به از دست دادن کیفیت و ارزش خود می شود برای جلوگیری از تاخیر و آگاهی از چگونگی اقدامات تحت شرایط نامساعد همیشه یک راننده ماهر به همراه یک ماشین آماده اغلب قادر خواهند بود که نی ها را از خراب شدن و نابود شدن نجات دهند.
هرگونه کوتاهی در پی گیری و پیروی دستور العملهای توضیح داده شده در بخش قبلی (بدست آوردن بهترین محصول) می تواند موجب هزینه های غیرضروری و ضرر و زیان گردد. برای مثال:ماشینی که قبلاً آماده نشده باشد
آشغال و برگ های داخل ماشین، بازرسی وضعیت، روغنکاری نامناسب، معایب رفع عیوب نشده، نشتی های روغن که رفع نشده اند، فرسودگی های زیاد، گرم کردن ماشین، گرد شدن و کند شدن تیغه ها، نی های خراب و کثیف داخل سب د، ماشین غیر قابل اعتماد همه موجب از دست دادن زمان و تاخیر و بی تاثیر کردن کار خواهد شد.
سهل انگاری و مسامحه در بازدید ماشین در طول روز:
تیغه های گرد و کند شده، غلتک های ضربه خورده، دمنده های ضربه خورده، گرفتگی کف الواتور، موجب خراب شدن و کثیف شدن نی ها خواهد شد.دریچه های گرفته شده هوای خنک کننده موجب گرم کردن ماشین و کاهش کارآیی و افزایش مصرف سوخت خواهد شد.
تاپر های خیلی پایین:
ارتفاع کم شاخه چین ها موجب از دست دادن نی های قابل استفاده و خوب خواهد شد.
تیغه های تاپر کُند شده:
کند شدن تیغه های تاپر موجب افزایش برگ در سبد، ضربه خوردن تاپر، کند شدن عمل درو، مصرف سوخت اضافی و نی هایی که تمیز بریده شده اند خواهد شد.
ارتفاع زیاد بیس کاتر ها:
ارتفاع زیاد بیس کاتر ها موجب باقی ماندن نی های خوب در مزرعه خواهد شد.
ارتفاع پایین بیس کاتر ها:
ارتفاع پایین بیس کاتر ها موجب کند شدن تیغه ها، کثیف شدن نی ها، خراب شدن نی ها، آشغال گرفتن ماشین و افزایش مصرف سوخت خواهد شد.
زاویه نادرست بیس کاتر ها:
زاویه نادرست بیس کاتر ها موجب فرسودگی زیاد صفحه های بیس کاتر و خراب شدن ساقه ها و یا باقی ماندن نی ها در مزرعه خواهد شد.
کند شدن بیس کاتر ها:
کند شدن بیس کاتر ها موجب خراب شدن نی ها، نی ها یی چیده نشده و ساقه های خراب شده خواهد شد.
ارتفاع پایین حلزونی:
ارتفاع پایین حلزونی موجب افزایش آشغال در نی ها، فرسودگی شدید در قسمت نوک و کفشک جدا کننده ها و افزایش مصرف سوخت خواهد شد.
کند شدن چاپر:
کند شدن چاپر موجب تمیز بریده نشدن تکه های نی، فاسد شدن نی ها قبل از رسیدن به آسیاب، کاهش وزن نی ها در سبد کاملاً پر و نمونه های کثیفی در سبد (کانتینر) خواهد شد.
دنده های فرسوده، خم شده و یا ضربه خورده غلتک:
موجب گرفتگی غلتک ها، خراب و کثیف شدن نی ها و کوتاه شدن طول تکه های نی خواهد شد.
سرعت خیلی زیاد:
سرعت خیلی زیاد موجب گرفتگی، خراب شدن نی ها، کوتاه شدن تکه های نی، کاهش خارج کردن برگ های اضافی و فشار بیش زا حد به موتور خواهد شد.
سرعت خیلی کم:
موجب طولانی شدن زمان درو خواهد شد.
تایرها:
تایرها را همیشه به اندازه کافی پرباد نموده و فشار زیاد آنها را براساس جدول مربوطه برای تایرهای جلو و عقب تنظیم کنید.
توجه: مهره های چرخهای جلو و عقب ار از نظر سفت بودن اولین بار پس از یک ساعت کارکرد ماشین بعد در هفته اول کارکرد درپایان هر روز کاری بازدید کنید دنده های محرک در ماشینهای چرخ زنجیری نیز باید به همین ترتیب بازدید شوند.
فشارهای استانداری تایرها:
تایر جلو: ۴۰۰ کیلو پاسکال ( ۵۸ پی اس آی)
تایر عقب: ۲۸۰ کیلو پاسکال ( ۴۰ پی اس آی)
حداقل فشار تایر عقب: ۲۵۰ کیلو پاسکال ( ۳۶ پی اس آی)
ظرفیت ها:
سوخت / روغن/ آب
سوخت موتور دیزل ۴۸۰ لیتر
روغن موتور: / موتور کامینز M11 34لیتر
آب موتور ۵۰ لیتر
روغن سیستم هیدرولیک ۴۸۰ لیتر
نوع روغن: هیدرولیک
روغن جعبه دنده پمپ حرکت ۱/۶لیتر
نوع روغن: هیدرولیک
روغن جعبه دنده زن ها پایه بیس کاتر
نوع روغن: روغن دنده
روغن جعبه دنده چاپر
نوع روغن: روغن دنده
روغن توپی چرخ عقب
نوع روغن: روغن دنده
تهویه هوا – کولر
مشخصات سیال (روان کار)
سوخت / روغن / آب
سوخت موتور
سوخت تجزیه شده با عدد ستان بالاتر از ۳۵
موتورهای کامینز:
استفاده از روغن دارای کیفیت و تعویض های دوره أی مناسب روغن و فیلتر روغن موتور عامل مهمی برای نگهداری و ادامه کارآیی و بقای موتور خواهد بود.
دستورالعمل کمپانی موتور کامینز استفاده از روغن با کیفیت بالا، روغن موتور دارای وظایف سنگی SAE15W/40 را توصیه می کند.
به جای ماندن باقیمانده سولفور در حدود یک درصد کل حجم پیستون و سوپاپ و سوخت مصرفی در حد انتظار و پیش بینی شده است و باقیمانده سولفور نباید از ۸۵/۱ درصد تجاوز کند.
روغن های توصیه شده موتور ۳۸۱۰۳۴۰ برای جزئیات و جستجوی بیشتر روغن های روغنکاری موتورهای کامینز به نشریه خبری شماره کامینز مراجعه کنید.
روغن هیدرولیک:
مشخصات زیر برای روغن های هیدرولیک پایه نفتی که متشکر از ضد زنگ، ضد اکسیداسیون، ضد خوردگی، ضد کف کردن و ملحقات افزودن غلظت می باشد چنانچه روغن با مشخصات زیر منطبق است براستفاده در سیستم هیدرولیک ماشین (دروگر نیشکر) مناسب می باشد.
روغن دنده:
چنانچه روغن با مشخصات کارآیی انستیتو نفت آمریکا A.P.L و طبقه بندی استاندارد M1L-L2105C یا GL6 مطابقت نماید برای استفاده در ماشین (هاروستر) مناسب است.
گریس:
گریس با پایه لیتیوم ازN.L/G/I با درجه غلظت شماره ۲ که همچنین شامل ملحقات فشاری زیاد – جلوگیری کننده از اکسیداسیون – جلوگیری کننده از خوردگی برای مثال (ضد اکسیداسیون ضد خوردگی)
آب باتری:
از آب تجزیه شده استفاده کنید و چنانچه در دسترس نباشد از آب آشامیدنی بدون مزه و بی بو استفاده کنید از آب های معدنیء آبی که متشکل از آهن، آب نمک یا آب شیرین شده استفاده نکنید.
خنک کننده موتور:
از آب آشامیدنی بی بو و تمیز با یک سیستم خنک کننده مناسب استفاده می شود.
از آب با مواد شیمیایی و یا شیرین استفاده نکنید
موتور کامینز:
موتورهای دیزلی سنگین به مایع خنک کننده متعادل که مخلوطی از آب، ضد یخ و افزودنی های مکمل خنک کننده است نیاز دارند این مخلوط باید پس از هر دو سال یا ۳۸۵۰۰۰ کیلومتر ( ۲۴۰۰۰۰ مایل) یا ۶۰۰۰ ساعت کار تعویض شود اگر چه اولین پیشنهاد (دستورالعمل کمپانی موتور کامینز) به توصیه از استفاده DCA4 در همه موتورهای کامینز است.
استفاده از آب شیرین در مخلوط خنک کننده موجب سرایت در آب سخت و خنثی کردن اجزاء ضد خوردگی خواهد شد.
آب نباید بیشتر ازPPm 300 سختی داشته باشد و یا بیشتر از PPm100 کلراید سولفات داشته باشد.
افزودنی های مکمل خنک کننده در یک واحد DCA4 در ۳/۸ لیتر مایع خنک کننده است.
جدول فیلترها و روغنها
روغن سیستم هیدرولیک
توجه: در هنگام تعویض فیلترها و یادر هنگام باز کردن شیلنگها برای جلوگیری از هدر رفتن روغن هیدرولیک باید دو عدد شیر گازی را که بین تانک بالایی و تانک اصلی قرار گرفته اند ببندید. هنگامی که این شیرها را بسته اید هرگز نباید ماشین روشن شود.
پرکردن:
هر روز سطح روغن را از محل شیشه چشمی که روی تانک بالایی قرار دارد بازدید کنید. در هنگام بازدید سطح روغن مطمئن شوید که ماشین در سطحی صاف قرار گرفته و تاپر نیز به موازات زمین قرار گرفته باشند و روغن نیز سرد شده باشد. در چنین وضعیتی سطح روغن باید تا نیمه شیشه چشمی باشد. وقتی که سطح روغن را بازدید می کنید وضعیت تمیزی روغن را نیز بازدید کنید که رنگ آن شفاف و روشن باشد و چنانچه رنگ روغن به صورت شیری رنگ و سفید باشد نشان دهنده آن است که آب داخل روغن شده است و اگر چنین وضعیتی رخ دهد باید روغن را تعویض و مجدداً پر کنید.
تخلیه:
هر ساله بلافاصله پس از پایان فصل برداشت، روغن تانک هیدرولیک را خالی نموده و چنانچه نیاز باشد صافی های مکش روغن را بیرون آورده و تمیز کرده و مجدداً نصب کنید و سپس تانک را مجدداً پر از روغن کنید.
توجه: محل دسترسی به پیچ تخلیه تانک هیدرولیک و دریچه بازرسی فیلترهای مکشی تانک در قسمت عقب دروگر نیشکر قرار دارند.
مراحل تخلیه و پرکردن روغن
۱- کلیه ابزارها، اتصالات داخلی سیستم هیدرولیک و دستهای خود را در هنگام کار باسیستم هیدرولیک تمیز کنید.
۲- در حالیکه همیشه جک ها راکاملاً جمع کرده اید تانک را از طریق باز کردن پیچ تخلیه آن خالی نموده و سه عدد صافی مکشی داخلی تانک را نیز بیرون بیاورید.
۳- صفحه نگهدارنده را برداشته و صافی ها را باز کنید صافی ها را کاملاً داخل بنزین و یا پاک کننده شسته و خشک کنید چنانچه پس از بازدید دقیق آنها هیچگونه عیب و یا خرابی در آنها مشاهده نکردید می توانید مجدداً از آنها استفاده کنید درغیر اینصورت باید صافی های حدید نصب کنید صافی ها را هر دو سال یکبار تعویض کنید.
۴- فیلترهای برگشتی را از داخل پوسته های آنها بیرون بیاورید.
۵- چنانچه نیاز باشد تانک هیدرولیک را با فشار کم بخار آب یا حلال دیگر تمیز کنید.
۶- درپوش محل بازدید را مجدداً ببندید چنانچه واشر مربوطه در وضعیت مناسبی است می توانید از آن مجدداً استفاده کنید در غیر این صورت از واشر جدید استفاده کنید تمام پیچهای دور درپوش را بطور یکسان سفت کنید تانک را با روغن تازه پر کنید.
۷- صافی های فیلتر و فیلترها مکشی را تعویض کنید (مجدداً نصب نمایید).
توجه: طی این مراحل مقدار قابل توجهی از روغن پمپها، هیدروموتورها و شیلنگ ها تخلیه نخواهد شد چنانچه بعلت آلوده شدن روغن با آشغال و یا آب نیاز است که آن را عوض کنید با نمایندگی آستافت تماس حاصل نمایید.
فیلترهای هیدرولیک
موقعیت = فیلترهای دوبله مکشی در قسمت بیرونی جعبه موتور روی دیواره عقبی نصب شده اند همچنین سه عدد فیلترهای برگشتی در قسمت بالای تانک هیدرولیک واقع شده اند .
Jعویض فیلترهای مکشی = هر ماهه صافی فیلترهای مکشی را تعویض کنیدt هر روز وضعیت فیلترها را از طریق درجه خلا’یی که به بین دو فیلتر نصب شده است بازدید کنید د رحالی که موتور روشن است و درجه حرارت روغن به دمای نرمال کاری رسیده است مقدار درجه باید ۷ اینچ ( ۱۸۰ میلی متر جیوه) باشد.چنانچه مقدار درجه بیشتر از مقدار مذکور باشد فیلترها را تعویض کنید.
مراحل تعویض فیلتر های برگشتی
فیلترهای برگشتی هیدرولیک باید سالانه تعویض شوند.
بوم الواتور را برای دسترسی به فیلترها پایین بیاورید.
شیرهای تانک بالایی را برای جلوگیری از هدر رفتن روغن ببندیدید.مقداری از روغن تانک اصلی را داخل تانک پایینی تخلیه کنید سطح روغن تانک اصلی باید کمتر از پایه های فیلتر باشد (تقریباً ۶۰ لیتر).قسمت های بالا و پایین و اطراف پوسته های فیلتر را به منظور جلوگیری از ورود اتفاقی آشغال به سیستم تمیز کنید.
پیچ های نگهدارنده پوسته های فیلتر به تانک را باز کنید.
مجموعه های فیلتر را باز کنید.
توجه: جریان روغن از داخل فیلترها به سمت بیرون است آلودگی ها در قسمت داخلی فیلترها انباشته شده اند و با تعویض فیلترها از بین می روند.
صافی فیلتر را از مجموعه (محل نصب) جدا کنید.مگنت ها (میله آهنربایی) را کاملاً تمیز کنید (همه ذرات خارجی را از روی مگنت بردارید.
صافی فیلتر جدید را نصب و مجموعه فیلتر را سوار کنید چنانچه لازم باشد اورنیگ مربوطه را تعویض کنید.
احتیاط: برای جلوگیری از تخلیه روغن سیستم در هنگام تعویض فیلترها باید شیرهای گازی بین تانک بالایی و تانک اصلی بسته شوند پس از تعویض فیلترها بوسیله شل کردن پیچ هواگیری که در قسمت خط مکش قرار گرفته است سیستم را هواگیری کنید ابتدا شیرهای تانک بالایی را باز نموده سپس پیچ هواگیری را سفت کنید (از سفت شدن کامل پیچ هواگیری اطمینان حاصل نمایید)
توجه: قبل از روشن کردن دستگاه مطمئن شوید که هر دو شیر گازی باز هستند.
پمپ گیربکس حرکت:
پرکردن: روزانه سطح روغن را از طریق گیج نشانگری که در قسمت جلوی محفظه موتور قرار گرفته است بازدید نمایید.
مطمئن شوید که ماشین در سطح صافی قرار گرفته است و موازی با سطح زمین است.سطح روغن باید یا وسط گیچ نشان دهنده روغن باشد.
توجه: همیشه زمانی که موتور خاموش است و قبل از اقدام به درو کردن روغن را بازدید کنید
گیربکس ساقه بر (بیس کاتر)
پایه های بیس کاتر
پرکردن
هر هفته سطح روغن گیربکس را بازدید کنید.
درپوش بازدید روغن در سمت چپ گیربکس قرار گرفته است، سطح روغن بایستی تا لبه این درپوش باشد.
تخلیه روغن: روغن گیربکس راهر ماه تعویض کنید. درپوشهای تخلیه در قسمت جلو و در بین پایه های گیربکس قرار دارند هنگام تخلیه روغن هر دو درپوش را باز کنید .برای پرکردن گیربکس از درپوشی که در بالای آن و در سمت چپ در نزدیکی هیدروموتور قراردارد استفاده کنید.
گیربکس گردان – خردکن (چاپر)
- پرکردن:
روغن گیربکس را هر هفته از طریق درپوش پرکردن بازدید کنید. - تخلیه:
با استفاده از درپوش تخلیه روغن گیربکس را تخلیه کنید.
بازوی عمودی فن دمنده
- گریسکاری:
یاتاقان بازوی عمودی فن دمنده را هر هفته با استفاده از گریس پمپ به مقدار ۵ یا ۶ باز پمپ زدن گریسکاری کنید.
توپی های چرخ عقب:
پرکردن:
سطح روغن را هر هفته بازدید کنید.
هنگام بازدید روغن درپوش بازدید روغن باید در مرکز توپی قرار بگیرد (موازی باسطح زمین باشد.)
سطح روغن:
درپوش بازدید روغن را در مرکز توپی و موازی با زمین قرار داده و آنرا بازدید کنید سطح روغن باید تا لبه درپوش باشد.
تخلیه:
ماشین را حرکت دهید تا درپوش بازدید روغن در قسمت پایین چرخ قرار بگیرد و آنگاه آن را باز کنید تا روغن تخلیه شود.
توجه: وقتی که برای اولین بار و پس از ده ساعت کارکرد اولیه روغن را تعویض می کنید پس از تخلیه روغن درپوش توپی چرخ را باز کنید تا روغن بطور کامل تخلیه شود و مجدداً آن را نصب نموده و از محل درپوش به مقدار لازم روغن داخل آن بریزید.
جدول سرویس و نگهداری
برگه بازدید راننده
سرویس های عادی دوره ای بصورت مراحل زمانی روزانه، هفتگی و ماهیانه تقسیم بندی شده اند. این آسانترین روش برای درک و قرار دادن آنها در برنامه های کاری عادی جهت اجرا می باشد.
اگر ماشین در یک شرایط کاری عادی و متوسط مورد بهره برداری قرار گیرد دوره های تقویمی سالیانه سرویس و نگهداری کافی و کارآمد هستند. بسیاری از ماشینها تحت شرایط سخت کاری مورد استفاده قرار می گیرند بنابراین لازم است که روزهای تکراری سرویس براساس ساعت کار و یا مقدار وزنی برداشت نی برحسب تن صورت گیرد و بنابراین دوره های زمانی مرتبط با یکدیگر بایستی کاهش یابد.
دوره های تقویمی در این کتاب ممکن است به نوبت های ساعتی سرویس تقسیم گردد.
- یک روز معادل ۸ ساعت است.
- یک هفته معادل ۴۰ ساعت است.
- دو هفته معادل ۸۰ ساعت است.
- یک ماه معادل ۱۶۰ ساعت است.
- دو ماه معادل ۳۲۰ ساعت است.
در شرایط کاری که محصول سنگین است و عمل برداشت به کندی صورت می گیرد لازم است که دوره های عادی سرویس افزایش یابد. معمولاً در شرایط دشوار و پرزحمت مثل مزارع باتلاقی ، دارای شیب، سنگلاخی و زمینهای سخت به لحاظ احتیاط دوره های سرویس و نگهداری در فواصل زمانی
کوتاهتری نسبت به آنچه در شرایط عادی توصیه شده است انجام می گیرد.
توجه: انجام جداول سرویس و نگهداری روغنکاری برای کاربری مطمئن و مفید ماشین ضروری است جدول سرویس و نگهداری را بدقت پیروی کنید.و مطمئن شوید که همه نقاط ماشین را در زمان لازم و بطور مناسب سرویس کرده اید.
نگهداری سالیانه:
سیستم برقی یکی از مهمترین قسمت های دروگر نیشکر ، قسمت سیم کشی برقی کلید ها و چراغ ها می باشند سیم کشی چراغ ها را از نظر پوشش و روکش آنها بازدید نمایید همیشه هرگونه خرابی را سریعاً تعمیر کنید.
پلاگ (سوکت ها) را از نظر خوردگی و شل شدن بازدید کنید چنانچه خوردگی یک سوکت قابل توجه باشد آن را بوسیله پاک کننده مناسب تمیز کنید. کلیه اتصالاتی را که در هوای آزاد قرار دارند از نظر نم و رطوبت و آشغال بازدید کنید و اتصالات الواتور و دمنده خارج کننده اولیه را بازدید کنید.
با استفاده از فشار باد جعبه های سیم کشی پشت کلید های پانل قسمت بالای اتاق درجه ها و سیم کشی های داخل خانه تجهیزات سمت چپ را تمیز کنید.
قطع کن:
سیستم خاموش کن موتور دروگر نیشکر را بازدید کنید.
باتریها:
باتریها باید تمیز بشوند آب باتری الکترولیت آنها را بازدید کنید.
کابل های باتری
توصیه می شود که اتصالات باتریها را شل کنید بست های زیر اتاق و قسمت جعبه موتور را شل کنید کابل های استارت را شل کنید.
از آنجا که اتصالات کابل ها از آلیاژ ترکیبی نرم ساخته شده اند چنانچه در طی فصول بیکاری شل شوند موجب افزایش طول عمر آنها خواهد شد همچنین قابلیت سرویس دهی آنها افزایش خواهد یافت. زمانی که اتصالات را شل کرده اید دروگر نیشکر را استارت نزنید، همیشه قبل از استارت زدن اتصالات را سفت کنید.
تمیز کردن:
توجه – شاخ و برگهای روی ماشین از کارکردن موثر ماشین جلوگیری می کند و سبب گرم کردن ماشین می شوند همچنین خطر آتش سوزی نیز دارند اجازه ندهید که شاخ و برگ روی ماشین انباشته شود.
توجه : قبل از انجام هر کاری روی ماشین ابتدا موتور را خاموش کنید و سوئیچ را داخل جیب خود تان قرار دهید و سوئیچ اطمینان را که در پانل الکتریکی سمت راست کابین قرار دارد خاموش کنید.
درخلال روز و پس از انجام درو
- شاخ و برگ و آشغال را از نقاط زیر تمیز کنید
- محوطه شبکه سیم کشی
- صفحه شبکه رادیاتور و کولر روغن
- فیلتر هوا کش موتور
- دریچه اگزوز
صفحات بیس کاتر و غلتکهای تغذیه کننده
صفحه های پایه و دنده های غلتکهای تغذبه کننده
غلتکهای تغذیه کننده شناور
شاخ و برگ و آشغال را از نقاط زیر تمیز کنید
- فن اولیه
- فن ثانویه
- کف الواتور
- قیفی الواتور
در پایان روز کاری
- همه شاخ و برگها و آشغالها را تمیز کنید
- همه نقاط گریسکاری را تمیز کنید
- همه اتصالات و کناره ها را تمیز کنید
- فضای بین غلتک ها را تمیز کنید
- اطراف شیلنگ ها و شافت ها را تمیز کنید
- تراکهای الواتور را تمیز کنید
- اطراف شاسی پایین را تمیز کنید
- ماشین را کاملاً تمیز کنید
- رادیاتور آب، کولر روغن و زنجیرهای الواتور را شستشو کنید
برای نتیجه گیری بهتر (کار بهتر) ماشین خود را تمیز نگه دارید.
توجه: زمانی که رادیاتور موتور را تمیز می کنید درپوش زیر کولر روغن را بردارید زیرا این کار اجازه می دهد که آب و اشغال از این ناحیه تخلیه شود.
احتیاط: هنگامی که موتور روشن است دریچه زیر کولر روغن را باز نکنید زیرا موجب دوران مجدد هوای سیستم خنک کننده شده و باعث گرم کردن موتور می شود. فقط زمانی که ماشین تمیز شده است می توانید بازدید، روغن کاری و تنظیمات را بطور مناسب انجام دهید.
بازدید ماشین (دروگر نیشکر):
همه شاخ و برگها و آشغال را قبل از بازدید ماشین تمیز کنید قبل از انجام هر کاری در قسمت زیر ماشین با یک قطعه الوار (چوب) زیر بیس کاتر را ببندید.
قبل از انجام هر کاری روی ماشین موتور را خاموش کنید سوئیچ را داخل جیب خود گذاشته و سوئیچ اطمینان را که روی پانل برقی سمت راست اتاق راننده قرار دارد خاموش کنید.
هرگونه نقص و کمبود را برای درو در روز بعد اصلاح نمایید.
هر روز پس از پایان کار درو نقاط زیرا را بازرسی کنید.
- سرشاخه چین:
۱- تیز بودن تیغه ها در هر دو لبه
۲- سفت بودن پیچ ها
۳- جمع نشدن شاخ و برگ در اطراف قطعات
۴- لوله ها و شیلنگ های هیدرولیک نشتی نداشته باشند و یا خراب نشده باشند - حلزونی:
۱- کفشک های آن خراب نشده باشند
۲- مارپیچ های حلزونی خراب نشده باشند
۳- لوله ها و شیلنگهای هیدرولیک نشتی نداشته باشند و یا خراب نشده باشند - غلتک های پره دار:
۱- پره ها خراب نباشند
۲- لوله ها و شیلنگها ی هیدرولیک نشتی نداشته باشند و یا خراب نشده باشند. - بیس کاتر ها :
۱- تیغه ها در هر دو گوشه تیز باشند
۲- گوشه های آنها خم نشده باشد
۳- تیغه ها خم نشده باشند و یا دنده و دنده شکسته نشده باشند
۴- پیچها سفت باشند
۵- صفحه ها فرسوده نشده باشند (حداقل قطر صفحه ۵۴۶ میلی متر است)
۶- تیغه ها طول کافی داشته باشند
۷- هواکش گیربکس گرفته نباشد
۸- لوله ها و شیلنگهای هید رولیک نشتی نداشته باشند و یا خراب نشده باشند. - غلتک تغذیه کننده:
۱- پره های برجسته آن خورده و یا خراب نشده باشند
۲- غلتک های شناور آزادی کامل جهت چرخش به بالا و پایین در طول کورس خود داشته باشند
۳- لوله ها و شیلنگها هیدرولیک نشتی نداشته و یا خراب نشده باشند - چاپر
۱- تیغه ها تیز باشند
۲- تیغه ها خراب نباشند
۳- پیچ ها سفت باشند
۴- تنظیم تیغه ها درست باشند
۵- هوا کش گیربکس گرفته نباشد
۶- لوله ها و شیلنگ های هید رولیک نشتی نداشته باشند و یا خراب نشده باشند - دمنده فن اولیه:
۱- پره ها خورده و یا خراب نشده باشند
۲- پیچها سفت باشند
۳- لوله ها و شیلنگ های هیدرولیک نشتی نداشته باشند و یا خراب نشده باشند
۴- کلاهک بطور خیلی بد خورده و خراب نباشد
۵- پره ها بعلت بالانس نبودن لرزش نداشته باشند
۶- یاتاقانها شل نشده باشند لقی انها را بازدید کنید - الواتور
۱- راهنمای زنجیر یا ریل زنجیر آسیب جدی ندیده و یا فرسوده نشده باشند.
۲- زنجیرها زیاد شل نباشند
۳- زنجیرها زیاد خورده و یا خراب نشده باشند
۴- دنده ها بطور خیلی بد خورده نشده باشند و یا بطور نا مساوی خورده نشده باشند
۵- چنانچه زنجیرها قابل کاربرد هستند بخوبی روغنکاری شوند ۶۷
۶- تراکها خم و یا خراب نشده باشند
۷- کف الواتور خورده و یا خراب نشده باشند
۸- لوله ها و شیلنگ های هیدرولیک نشتی نداشته باشند و یا خراب نباشند - دمنده خارج کننده ثانویه
۱- پره ها خورده و یا خراب نباشند
۲- پیچ ها سفت باشند
۳- لوله ها و شیلنگهای هیدرولیک نشتی نداشته باشند ویا حراب نشده نباشند
۴- کلاهک بطور خیلی بد خورده و یا خراب نباشند
۵- پره ها بعلت بالانس نبودن لرزش نداشته باشند
۶- یاتاقانها شل نشده باشند لقی آنها را بازدید کنید - دریچه اگزوز
برای حرکت به بالا و پایین آزاد باشد - کولر روغن
کاملا شاخ و برگ و آشغال اطراف آن را تمیز کنید - رادیاتور
۱- کاملا شاخ و برگ و آشغال اطراف آن را تمیز کنید
۲- سطح آب را اندازه کنید
۳- شیلنگها نشتی نداشته باشند
۴- سفتی و کشش تسمه درست باشد - فیلتر هوا کش موتور
۱- صافی فیلتر تمیز باشد ، اندیکاتور به رنگ قرمز نباشد
۲- محفظه فیلتر اولیه را خالی کنید
۳- صفحه مشبک روی آن کاملا از شاخ و برگ و آشغال تمیز باشد - تانک سوخت
۱- هواکش آن گرفته نشده باشد
۲- انک پر باشد - روغن موتور
سطح روغن درست باشد - روغن هیدرولیک
۱- هواکش آن گرفته نشده باشد
۲- سطح روغن درست باشد
۳- روغن تمیز و شفاف باشد
۳- فیلتر ها گرفته شده باشند (فشار گیج کمتر از ۱۸۰ میلمتر جیوه باشد) - گیربکس پمپ حرکت
سطح روغن آن درست باشد
توجه : هر روز قبل از روشن کردن ماشین روغن جعبه دنده پمپ حرکت را بازدید کنید
- خنک کننده تهویه هوا
اطراف آن کاملا از شاخ و برگ و آشغال تمیز کنید
بازدیدهای ماهانه
- زنجیرهای الواتور
زنجیر ها شل نباشند
زنجیرها فرسوده نشده باشند - تراکهای الواتور
نوار فرسوده و خراب نشده باشند.
نوار از جای خود خارج نشده باشند.
در هر سه ماه و یا پس از هر ۱۰۰۰۰ تن،برداشت محصول، نوار الواتور را بازدید و تنظم کنید.
سیستم گردان الواتور :
در داخل محدوده مورد نظر حرکت نماید .
توجه : لطفا مطمئن شوید که این محدوده همیشه در وضعیت مناسب باشد، زیرا چنانچه اتصالات گردان فرسوده و پا لقی یین ها بیش از حد مجاز شده باشند، سریعاموجب خرابی جک های هیدرولیک گردان خواهند شد.
چرخهای عقب :
مهره های نگهدارنده سفت باشند
چرخهای جلو :
مهره های نگهدارنده سفت باشند
توپی های عقب :
پیچهای اتصال به شاسی سفت باشند
گیربکس پمپ حرکت :
پیچهای نگهدارنده سفت باشند
پایه (دسته) موتور ها :
پیچهای پایه موتور سفت باشند
پره های فن رادیاتور :
پره ها شکسته و ترک خورده، نشده باشند
تعمیرات و تنظیمات
توجه : فقط از قطعات یدکی محصولات آستافت برای تعویض قطعات استفاده کنید.
نکات ایمنی قبل از نجام کار روی ماشین
خاموش کردن :
موتور را قبل از انجام هر کاری روی آن خاموش کنید و سوئیچ را در جیب خود گذاشته و سوئیچ اطمینان را که روی پانل برقی سمت راست اتاق قرار دارد خاموش کنید .
قبل از انجام هر کاری در زیر ماشین، ابتدا یک قطعه الوار (چوب) در وسط بیس کاتر یا در قسمت جلوی ماشین قرار دهید زیرا حرکت اهرم تنظیم ارتفاع بیس کاتر از حالت خلاص، موجب پایین آمدن جلوی ماشین خواهد شد. (ماشینهای که کابین آنها بصورت دستی جابجا می شود ) در ماشینهای با کابین برقی، جک های بالابر اتاق زمانی کار می کنند که ماشین روشن باشد.
هرگز ماشین را با استفاده از جک بالا نبرید مگر اینکه ماشین و جک را در زمین سفت قرار داده باشیدمطمئن شوید که زیربندی (فنداسیون) محکمی زیر جک قرار دارد هرگز زیر ماشین کاری انجام ندهید مگر اینکه زیر ماشین را محکم بسته باشید (الوارهای مطمئن و کافی زیر آن قرار دهید)
تعویض تیغه های تاپر:
شکل یک دوم اینچی / آچار آلن سه و شانزده T ابزارها: بکس یک دوم اینچ میله رابط اینچی
مراحل
پیچهای نگهدارنده را شل کنید و تیغه کهنه باز کرده و محل قرار گرفتن تیغه را تمیز کنید
مهره های قفلی جدید باید نصب شوند پیچهایی که مجدداً نصب می شوند از نظر خرابی و فرسودگی بازدید شوند و فقط از قطعات جایگزین صحیح استفاده کنید (پیچهای ۱۶ مهره های قفلی)
تیغه های جایگزین را طوری قرار دهید که لبه مخروطی آنها به سمت پایین و بطرف بیرون صفحه سرشاخه چین قرار بگیرند پیچها را از داخل سوراخ صفحه سرشاخه چین و سوراخ تیغه هایی که زیر صفحه ها قرار گرفته اند به طرف پایین عبور داده و سپس مهره های آن را نصب کرده و کاملاً سفت کنید.
برای نصب تیغه های از پیچ های خیلی بلند استفاده نکنید زیرا این پیچها از مهره ها به سمت بیرون آمده و موجب برآمدگی شده و موجب جمع شدن شاخ و برگ ها روی سر شاخه چین می گردد.
تعویض تیغه های بیس کاتر
ابزارها:بکس ۳/۴ اینچ، میله T شکل
مراحل:
- پیچ های نگهدارنده را باز کنید.
- پیچ ها و مهره ها را جهت استفاده مجدد نگهداری کنید چنانچه بیش از حد فرسوده و خراب شده اند از آنها استفاده نکنید فقط از قطعات مناسب و صحیح استفاده کنید .
- تیغه های کهنه را جهت تیز کردن مجدد نگهداری کنید چنانچه بیش از حد فرسوده شده اند آنها را مورد استفاده قرار ندهید.
- پیچ های نگهدارنده را محکم سفت کنید.
توجه: حداکثر طول تیغه بیس کاتر ۴ و پنج هشتم اینچ ( ۱۱۷ میلیمتر) است سهل انگاری در بازدید و مشاهده این اندازه موجب آسیب دیدن لاستیکهای جلو می شود و یا اینکه تیغه ها به شاسی ماشین ضربه میزنند.
تیز کردن تیغه های بیس کاتر
مراحل :
حدود یک اینچ ( ۲۵ میلی متر )از لبه بیرونی تیغه را قطع کنید بطوری که از مرکز یکی از اینچ ( ۹۵ میلی متر )یک لبه چهار گوش از ¾ سوراخهای پیچ نگهدارنده به اندازه سه و اینچ یا ۱۵۹ میلی ¼ تیغه باقی بماند . تیغه هایی را که قبلا طول آنها حداقل به شش و متر قبل از تیز کردن آنها برسد مورد استفاده قرار ندهید.
لبه های پخ زده تیغه را مجددا” سنگ زده تا لبه مناسب و تیزی برای تیغه بوجود بیاید مقدار صحیح پخ تیز شده باید دارای زاویه ۱۰ درجه باشد.
تعویض صفحه های بیس کاتر
ابزارها : بکس ۲۴ میلی متری میله T – دسته بکس ۲/۴ اینچی
قطر صفحه های جدید باید ۲۲و۱/۴اینچ باشد.وقتی قطر صفحه ها در باریک ترین نقطه صفحه به کمتر از ۲۱و۱/۲ رسیده است باید صفحه را تعویض کنید.
پنج عدد پیچهای ۱۶ میلی متری را که صفحه را به پایه های بیس کاتر نصب کرده اند باز کنید و صفحه بیس کاتر را جدا کنید.
صفحه جدید را روی بیس کاتر قرار داده و پیچهای مربوطه را نصب و کاملا” سفت کنید.
تنظیم زاویه صفحه بیس کاتر
ابزارها:
بکس۱۵/۶ اینچ – میله T دسته بکس ۳/۴ اینچ خار جمع کن.
مراحل:
پیچ داخل سوراخ شکاف داری را که در سمت راست جعبه گیربکس بیس کاتر است شل کنید.
دو عدد پیچ پایینی که مربوط به مونتاژ جعبه گیربکس بیس کاتر هستنتد باز کنید جعبه گیربکس را به جهت افزایش و یا کاهش زاویه آن به یک سمت بچرخانید دو عدد – پیچهای پایینی را در محل جدید نصب کنید سپس دو عدد پیچ پایینی و یک عدد پیچ داخل سوراخ شکاف دار را سفت کنید.
تعویض تیغه چاپر:
بکس۱۵/۶ اینچ – میله T دسته بکس ۳/۴ اینچ خار جمع کن.
توجه: تیغه های چاپر از نوع یکبار مصرف و دارای عرض ۶۵ میلیمتر هستند آنها با استفاده از یک میله نگهدارنده روی درام خرد کن نصب شده اند.
مراحل:
۱- رول (فلایول) چاپر را بچرخانید بطوریکه تیغه ها در یک موقعیت قابل دسترس قرار بگیرند پیچهای نگهدارنده را باز کنید و تیغه ها را جدا کنید و سطح نشیمنگاه تیغه ها را تمیز کنید.
۲- به منظور کاهش خطر جراحت بر اثر تیغه پایینی ابتدا تیغه درام بالا را نصب کنید لبه مخروطی تیغه بالایی به سمت عقب و به طرف پایین غلتک نصب می شود و لبه مخروطی تیغه پایینی به سمت دمنده خارج کننده اولیه نصب می شود.
۳- برای سفت کردن توری تیغه ها می توان تیغه های پایینی را به آرامی به سمت بیرون کشیده و مجدداً پیچهای صفحه نگهدارنده را سفت کنید.
توجه: هرگز توری را با نصب تیغه های کهنه با استفاده از تنظیم جعبه گیربکس چاپر سفت نکنید زیرا می تواند سبب خرابی زودرس یاتاقانها گیریکس چاپر بشود که این امر از نظر گارانتی غیرقابل قبول است.
۴- برای بازدید تنظیم تیغه مخلوطی از قلع قرمز رنگ و گیریس را و یا روی تیغه های درام پایینی قرار دهید سپس فلایول را چرخانده و بازدید کنیدکه آیا علائم (گریس) از روی تیغه پایین توسط تیغه های درام بالایی پاک می شوداین کار بایستی در سراسر طول تیغه ها بطور یکسان انجام گرفته شود (پاک شدن گریس)
توجه: طراحی و ساخت دیفرانسیل خردکن بصورتی است که عمل پاک کنندگی تیغه های خردکن را افزایش و بهبود می بخشد و این امر موجب بهبود و خردکنندگی و پیش رفتن شاخ و برگها خواهد شد.
اگر میزان تنظیم تماس تیغه ها افزایش یابد نیاز به حفاظ قوی تیغه ها در خرد کننده های نوع استاندارد کاهش می یابد.
افزایش زیاد سطح تمای تیغه ها می تواند موجب خرابی زودرس اجزای گیربکس شود.
توجه: بنا بر میزان لقی (تلورانس) تیغه ها که در هنگام ساخت در نظر گرفته شده است ممکن است که در هنگام تنظیم تیغه ها علامت گذاری تیغه در سراسر آن بطور یکسان حاصل نشود.
تنظیم تیغه چاپر
۱- مطمئن شوید که همه تیغه ها بطور درست و محکم در محل خود قرار گرفته اند فلایول را بچرخانید تا درام چاپر بگردش درآید و تیغه های درام پایینی را رنگ کند تیغه های بالایی باید روی تیغه های پایینی در تمام عرض درام علامت بگذارند.
۲- چنانچه تیغه های پایینی علامت دار نشده اند درپوش بزرگ مربوط به بازرسی را که روی پوسته محل تنظیم است باز کنید برای جلوگیری از هدر دادن روغن مقدار کمی از روغن را از طریق پوسته دنده قبل از بازکردن درپوش بازرسی تخلیه کنید پیچهای نگهدارنده را باز کنید.دنده تنظیم کننده را در جهت عقربه ساعت و خلاف جهت برجستگی پایه به آرامی حرکت داده و دو عدد پیچهای چپ گرد را به سمت بالا بکشید و سپس فلایول را به آرامی
بچرخانید و نحوه اتصال تیغه را بازدیدکنید.
۳- زمانی که روی هر دو تیغه های درام پایینی علامت کامل بدست آمد و عمل برش بدون ضربه زدن انجام گرفت تمام پیچهای دنده تنظیم را محکم سفت کنید مجدداً نحوه برخورد تیغه را بازدید کنید و چنانچه درست باشد درپوش تنظیم را سرجای خود قرار داده و سطح روغن را فول کنید.
توجه: دنده های تنظیم باید بصورت دوره ای پس از هر ۵۰۰۰۰ تن برداشت تنظیم نمود بطوری که فرسودگی دنده ها بطور یکسان باشد و موجب طولانی شدن عمر دنده ها شود توری (شبکه) دنده ها را زمانی که تیغه ها با هم هستند علامت گذاری کنید تا مطمئن شوید این نقاط در مونتاژهای بعدی مجدداً مورد استفاده قرار نگیرند دنده های تنظیم را می توان به منظور حداکثر بهره برداری برعکس نمود، ملاحظات گارانتی بستگی به تبعیت از
راهنمای سرویس و نگهداری دارد.
توجه: دریچه کوچک بازرسی روی پوسته تنظیم
وقتی که لازم است که دنده تنظیم بالایی را بازدید و یا تنظیم کنید در پوش کوچک بازرسی را که روی پوسته تنظیم است بردارید دنده تنظیم بالایی
بایدکاملاًُ موافق حرکت عقربه ساعت و کاملاً در مقابل پیچهایی که استاندارد هستند قرار بگیرد.
تنظیم کلاچ لغزشی فلایول
ابزارها: آلن ۱۰ میلیمتری / میله T دسته بکس ۱/۲ اینچی / رینگ ۱۸ میلیمتری و آچار رینگی سر تخت/ تورک متر بر حسب پوند بر اینچ مدل W یا ۳۲۰۴۰۰B
-۱- مهره های قفلی ۱۲ میلیمتری را که در قسمت عقب فلایول قرار دارند شل کنید.
۲- ۸ عدد پیچهای کششی ۱۲ میلیمتری را شل کنید.
۳- درام های خرد کن را قفل کنید و فلایول را بچرخانید تا مطمئن شوید که کلاچ لغزشی متصل نشده است.
۴- پیچهای کششی را بطور یکسان با هم سفت کنید از آچار تورک متر ۱۰۰ پوندی استفاده کنید.
توجه: چنانچه علائم روی فلایول حاکی از لغزش کلاچ باشد در حین عمل برش معمولی مقدار کشش پیچها را بتدریج افرایش داده تا اینکه لغزش کلاچ فقط در مواقع فشار زیاد احساس شود (زمانی که چوب و یا سنگ وارد دستگاه می شود)
تعویض پله های غلتک تغذیه کننده
مراحل:
وقتی که بعضی از قسمتهای پله های غلتک تغذیه کننده فرسوده شده اند و یا به دلیل دیگر خراب شده اند بایستی آنها را تعویض نمود تنها روش موثر برای اینکار جدا کردن پله های کهنه و جوش دادن پله های جدید است که برای انجام این کار باید غلتک تغذیه کننده را از ماشین جدا کنید دندانه های پله های غلتک تغذیه کننده باید شبه دندانه های غلتک تغذیه اولیه ماشین باشد زیرا که طراحی آنها بگونه ای است که بتدریج بتوانند نیشکرها را بگیرند بدون اینکه باعث خراب شدن آنها بشود دندانه های تیز و یا برآمده موجب خراب شدن نی های بریده خواهد شد.
تعویض پره های دمنده خارج کننده
ابزارها: بکس ۳/۳ اینچی میله T شکل دسته گیربکس ۱/۲ اینچی / رینگ ۳/۳ اینچی/ تورک متر فوت پوندی
مراحل:
– پیچهای نگهدارنده تیغه ها را از روی پوسته فن باز کنید و سطح پوسته را از خاک و آشغال جمع شده تمیز کنید.
– تیغه های جدید را روی پوسته نصب و پیچهای نگهدارنده را سفت کنید قسمت بالای تیغه ها (روی تیغه ها) باید برخلاف جهت گردش فن باشد.
– نگهدارنده را با استفاده از یک تورک متر به اندازه ۱۰۰-۱۰۵ نیوتن متر سفت کنید.
توجه:
تیغه بصورت یک مجموعه عرضه می شوند که شامل سه عدد تیغه بالانس شده می باشند ولی توصیه می شود که پس از نصب تیغه ها عملکرد آنها از نظر بالانس بودن بازدید کنید.
توجه:
بمنظور اطمینان از حصول حداکثر ظرفیت استخراج مواد زائد همیشه تیغه ها را باید در وضعیت مناسب نگهداری نمود تیغه ها بعلت فرسودگی و یا خراب شدن آنها براثر تماس با مواد خارجی از وضعیت بالانس خارج شده و لذا نیاز است که قبل از اینکه به قسمتهای دیگر فن آسیب برسد پره ها بالانس و یا تعویض نمود نصب پره های غیرا ستاندارد روی دمنده ها موجب افزایش بار روی اچرای هیدرولیکی شده و به طور جدی و موثر روی عمر
مفید آنها تاثیر می گذارد.
توجه:
پره های فن اولیه بصورت مجموعه هایی با طول مختلف قابل د سترسی هستند رفع عیب مناسب پره های کشف شده فن برای بوجود آوردن لقی یکسان با لبه فلزی محافظ قطعاً برای بدست آوردن حداکثر ظرفیت خارج کردن مواد زائد و عمر پره ها موثر خواهد بود مطمئن شوید که میزان لقی پره های کج شده بین ۲۷ میلی متر و ۳۲ میلی متر با نصب پره های با طول مناسب حفظ شود.
لبه (خط کش) محافظ
تعویض تیغه های فرسایشی و کلاهک هادی پوشال فن اولیه:
در تمامی اطراف کلاهک دمنده لبه های فلزی پوششی وجود دارند که یا جوشکاری شده اند و یا بوسیله پیچ نصب شده اند این لبه ها از خراب شدن شاسی (پوسته) اصلی جلوگیری می کنند و هر زمان مشاهده شد که بطور سراسری فرسوده شده اند باید تعویض شوند.
کلاهک فن اولیه
کلاهک فن دمنده اولیه از دو قطعه جلویی و عقبی تشکیل شده که قابل تعویش می باشند و بوسیله پیچ به شاسی فلزی بیرونی نصب شده اند زمانی که علائم فرسودگی سراسری در آن مشهود بود قسمت صدمه خورده باید از شاسی باز شده و قطعات جدید جایگزین آن شود.
تنظیم کشش زنچیر الواتور
ابزارها: بکس ۳/۴ اینچ AF/ میله T شکل دسته گیربکس ۱/۲ اینچی/آچار رینگی AF 9/16 اینچی رینگ یک سر تخت ۱۵/۱۶ اینچی / آچار آلن
– بوسیله سیلندرهای هیدرولیک نقاله را پایین بیاورید
– چهار عدد پیچهای نگهدارنده پایه یاتاقانها را که در هر سمت شافت بالایی نقاله قرار دارند باز کنید.
– مهره های قفلی روی پیچ های تنظیم را باز کنید.
– هر یک از پیچها در جهت عقربه ساعت بچرخانید تا زنجیر تنظیم شود زنچیر را آنقدر سفت کنید تا اینکه حرکت بالا پایین شدن زنجیر در قسمت شل شده پایین یک اینچ ( ۲۵ میلیمتر) باشد.
توجه: ممکن است که یک زنجیر از زنجیر دیگر بیشتر کشیده باشد بنابراین ممکن است مقدار افتادگی آن زنجیر در هنگام تنظیم مناسب بیشتر باشد.
– بدقت بازدیدکنید که شافت بالایی در موازات شافت عقبی قرار گرفته باشد فاصله بین پوسته یاتاقان و شاستی بالابر را اندازه گیری کنید .
– مهره های قفلی روی پیچهای تنظیم را سفت کنید همچنین چهار عدد پیچهای نگهدارنده پایه یاتاقانها و پیچهای نگهدارنده که در طول کف نقاله قرار دارند سفت کنید.
تعویض پین ها و دندانه های گردان
پین ها و دندانه های گردان باید هر هفته از نظر فرسودگی یازدید شوند و چنانچه نیاز باشد، آنها را تعویض کنید تا مطمئن شوید مکانسیم گردان در اثر لقی زیاد اهرم بنید آسیب نبیند.
۱- پیچهایی را که پین اهرمها را قفل می کند باز کیند پین های بازو و بازوی گردان را بیرون بیاورید.
۲- تمام قطعات فرسوده را تعویض کنید.
توجه: مطمئن شوید که بازوهای گردان و پین های مکانسیم گردان به یکدیگر متصل نشوند هر روز آنها را بازدید و گریسکاری کنید.
– پین چاکدار روی مهره چاکینت را بردارید و مهره را سفت کنید که هیچگونه لقی وجود نداشته باشد و
مجدداً پین چاکدار روی مهره قفلی نصب کنید.
– تمام قطعات فرسوده را تعویض کنید.
توجه: مطمئن شوید بازوهای گردان و پین های مکانیزم گردان به یکدیگر متصل نشوند هر روز آنها را بازدید و گریسکاری کنید.
تنظیم دنده هرز گرد
ابزارها : بکس AF16 میلی متری / میله t شکل ۱/۲ اینچی
۱- برای انجام دادن تنظیمات ابتدا مطمئن شوید که زنجیر بالا بر لقی کافی داشته باشد.
۲- سه عدد پیچ روی مجموعه دنده هرزگرد را شل کنید نقطه جوش ها را سنگ بزنی.
۳- با قرار دادن یک پله نقاله بالا بر روی دنده های هرز گرد ان را تقریبا ۱/۸ اینچ پایین بیاورییدتا اینکه پله نقاله درست کف بالابر را بپوشاند.
۴- سه عدد پیچ روی مجموعه دنده هرزگرد را سفت کنید و مجموعه را نقطه جوش کنید.
توجه: تنظیمات دنده هرزگرد را در دو طرف نقاله بطور همزمان انجام دهید تا مطمئن شوید که
شکاف بین کف نقاله، بالابر و پله بالابر یکسان است.
تنظیم ارتفاع و زاویه جدا کننده شاخه ها
توجه: هر یک از جدا کننده شاخه ها بوسیله دو عدد بازوی متحرک در محل خود قرار گرفته اند که این بازوها به أنها اجازه می دهند که بالا و پایین شده و ارتفاع مورد نیاز تنظیم شوند به منظور ایجاد اخلاف وسیع ارتفاع نشیمنگاه این بازوها که ممکن است مواجه شوید سیلندرهای هیدورلیک دارای سه سوراخ هستند که از أنها می توان برای ایجاد تغییرات ارتفاع چهار پایه (نشیمنگاه) استفاده کرد.
مراحل:
۱- جدا کننده شاخه ها را بصورت هم مرکز شیارهای مزرعه در حالیکه بیس کاتر را برای بریدن تنظیم کرده اید موازی سطح زمین قرار دهید.
۲- وقتی که سیلندرهای هیدرولیک یک تقریباً در مرکز کورس خود هستند طول سیلندرهای هیدورلیک را به گونه ای تنظیم کنید که کفشک ها به آرامی با سطح زمین تماس داشته باشند.
۳- آخرین سوراخ روی بدنه سیلندر را انتخاب نموده بطوریکه آنچه در بند ۲ ذکر شد بدست آید.
۴- باوزی متحرک بالایی شامل دو قطعه ساخته شده است که سری سوراخها برای تنظیم روی آنها وجود دارد جدا کننده شاخه ها را طوری تنظیم کنید که پنجه آنها بازمین برخورد کرده و پاشنه آنهادقیقا به اندازه ۱/۲ اینچ با بین فاصله داشته باشد طول بازوی محرک را طوری تنظیم کنید که این تنظیمات حفظ شود.
تنظیم عرض جدا کننده سرشاخه ها
ایجاد تغییرات در عرض ردیف ها که ممکن است در سطوح مختلف بعمل أمده باشد دور راه قابل دسترسی برای راننده وجود دارد.
مراحل:
۱- برای تنظیم عرض جدا کننده سرشاخه سرشاخه سمت چپ را بیرون بیاورید و آن را به جای جدا کننده سرشاخه سمت راست نصب کنید و جدا کننده سرشاخه سمت راست را به جای سمت چپ نصب کنید برای اینکه بازوهای جدا کننده سرشاخه با صفحه های مربوط (جدا کننده) در یک ردیف قرار بگیرند سوراخهای بالا یی روی جدا کننده ها، باید برای نقاطه باریک مورد استفاده قرار بگیرند و سوراخهای پایینی برای نقاطی که عریض هستند
و فضایی بین ردیف ها وجود دارد.
۲- این کار موجب خواهد شد که جدا کنده ها در هنگام کار ماشین در ردیفهای باریک نزدیک هم قرار بگیرند.
راه اندازی سیلندر (جک) ضد بالانس
جک ضد بالانس دارای فنر یک پارچه جبران کننده ای است که فشار واره به جدا کننده های سرشاخه را از طرف زمین کاهش می دهد.
مراحل:
۱- جدا کننده های سرشاخه را بقدری پایین بیاورید که به کفشک ها اجازه داده شود که به أرامی با زمین تماس حاصل کننده این امر فشرده شدن کامل فنر جبران کننده را تضمین نموده و جک ضد بالانس اجازه نمی دهد که پنجه جدا کنده سرشاخه داخل خاک فرو برود.
۲- چنانچه سطح زمین برآمدگی داشته باشد کفشک به طرف بالا خواهد رفت و از طریق فنر جبران کننده به شناور شدن آن در سطح زمین کمک خواهد شد حداکثر کورس حرکت فنر جبران کننده تقریباً ۱۸۰ میلیمتر است.
تنظیم ارتفاع بیرونی جدا کننده حلزونی ها
برای تنظیم ارتفاع موتور را روشن کرده و در حالت دور آرام قرار دهید سپس جدا کننده شاخه ها را روی زمین قرار داده و پین قفل کننده جک ( ۱) و پین lyneh را بیرون بیاورید.اهرم K را به سمت جلو یا عقب حرکت دهید تا جک های مربوطه به اندازه مورد نیاز بالا و پایین بروند سپس سوراخ پین ها را در یک خط قرار دادند پین شماره ( ۱) را بزنید مطمئن شوید که پین lyneh را کاملاً سفت کرده اید.
تعویض کفشک های جدا کننده سرشاخه
ابزارها: آچار رینگی یک سرتخت ۳۰ میلیمتر/میله اهرم (تالیور)
جدا کننده سرشاخه ها به کفشک هایی مجهز هستن د که سرویس کردن آنها به راحتی انجام پذیر می باشد.
مراحل:
۱- جدا کننده سرشاخه ها را پایین بیاورید تا اینکه کفشک ها روی زمین قرار بگیرند.مهره ۲۰ میلیمتری را باز کرده و پیچ سرگرد مربوط را بیرون بکشید.
توجه: این پیچ همچنین مربوط به محور چرخشی سمت جلو دیواره شناور جانبی می باشد.
۲- جدا کننده سرشاخه ها را به اندازه کافی بالا ببرید تا اینکه بتوانید کفشک ها را از روی شاسی جدا کننده شاخه به سمت جلو و به طرف بیرون بکشید.
۳- کفشک ها را تعمیر و یا تعویض کنید.
توجه: وقتی که پیچ محکم کننده کفشک را سفت می کنید مطمئن شوید که با محور چرخشی دیواره شناور جانبی در یک خط قرار گرفته باشد.
توپی های کاهنده سرعت: توپی چرخ
برا ی افزایش طول عمر توپی های کاهنده سرعت (توپی چرخ) می توانید مجموعه مونتاژی کاسه چرخ و پلوس های مربوطه در دو طرف را با همدیگر جابجا کنید زیرا این امر موجب وارد آمدن فشار در جهت مخالف دنده ها و یاتاقان ها می شود و فرسودگی در همه اطراف بطور یکسان انجام شده موجب افزایش طول عمر مجموعه توپی چرخ خواهد شد.
چرخ ها:
همیشه میزان باد تایرها را در حد فشار باد داده شده در جدول فشار باد چرخهای جلو و عقب تنظیم کنید.
توجه: بعد از اولین ساعت کارکرد ماشین سپس بعد از هر روز کاری در اولین هفته کارکرد میزان سفت بودن مهره های چرخهای جلو و عقب را بازدید کنید پیچهای دنده اسپراکت (هرزگرد) در ماشین های زنجیری نیز باید به همین منوال بازدید و سفت شوند.
فشار باد استاندارد چرخها
(۴۰۰kpa (58 psi : چرخ جلو
(۲۸۰ kpa (40 psi : چرخ عقب
(۲۵۰ kpa (36 psi : حداقل فشار
تایرهای رادیال:
برای میزان فشار باد اینگونه تایرها با نمایندگی Austof-IH – Caseبگیرید.
سفت کرده مهره های چرخ:
مهره های ۵/۸ اینچ
۲۵۰ lb/ft / 34 kgm
سرویس های یکنواخت بین فصول
در پایان فصل برداشت
دروگر نیشکر را کاملاً تمیز کنید و هیچگونه اثری از آشغال و شاخ و برگ بجای نگذارید مواظبت کنید که یاتاقانها و واشرهای آب بندی در معرض فشار زیاد از طریق شیلنگها و یا در معرض بخار شستشو قرار نگیرند.
سراسر ماشین را با دقت زیاد بررسی کنید برای انجام این کار از کمک و مساعدت نمایندگی آستوفا استفاده کنید.
کلیه فرسودگی ها، خرابی ها یا عیوبی که موجب زیان رساندن به کارآیی یا توانایی ماشین در طی فصول آینده خواهد شد را اصلاح و رفع عیب کنید.
کلیه امور سرویس و نگهداری یکنواخت دوره ای را انجام دهید.برای جلوگیری از زنگ زدن قطعات فلزی رنگ نشده از روغن ضد زنگ زدگی استفاده
کنید.
کلیه جک های هیدرولیک را کاملاً جمع کرده (به داخل سیلندر بدهید) به منظور جلوگیری از خراب شدن قسمتهایی را که در معرض هوای آزد قرار دارند با گریس و یا مواد ضد زنگ زدگی بپوشانید برای مثال می توانید از کاسترول DW32 استفاده کنید.
در فصول بیکاری
باتری را در زمانی که از آن استفاده نمی شود شارژ کنید.
تایرها را از قرار گرفتن در معرض نور خورشید محافظت کنی
سیستم تعلیق شاسی جلو را روی یک بلوک چوبی قرار دهید.
تمامی قطعات و ابزارها را بازدید کنید کلیه مخازن را در صورت نیاز پر کنید با نمایندگی آستوفا مشورت کنید.
عیب یابی
اگر چه ماشین دروگر نیشکر یک ماشین تمام هیدرولیک است و برای تشخیص و رفع عیب اشکالات آن نیاز به مکانیسین ماهر می باشد ولی در سطوح مختلف مشکلاتی هستند که راننده و یا مالک دروگر نیشکر می تواند آنها را مرتفع نماید و یا اینکه به مکانیسین کمک کند تا تعمیرات مربوطه سریعتر انجام گیرد.
سیستم هیدرولیک با فشار و جریان روغن عمل می کند فشار روغن را به آسانی می توان با استفاده از یک گیج که در داخل کابین نصب شده است بازدید کرد این گیج دارای شیلنگی است که باندازه کافی بلند است و به نقاط مختلف اندازه گیری که روی دستگاه نصب شده است می رسد.
برای اندازه گیری جریان روغن (دبی) اگر چه به ابزار اندازه گیری جریان (دبی سنج) و تجربه کافی جهت نصب آن به سیستم و همچنین توانانی قرائت نتیجه حاصله مورد نیاز است یک روش که می تواند نشانگر مقدار جریان روغن باشد مشاهده سرعت دوران هیدروموتور است زیرا که سرعت مستقیماً به جریان روغن و فشار نیز به نیرو بستگی دارد.
مشکل اصلی که راننده هاروستر دروگر نیشکر را نگران می کند (مشکلی که برای راننده مهم است) نداشتن قدرت در یک مدار است برای بازدید این مشکل گیچ فشارگیری را به مدار مربوطه طوری وصل کنید که:
۱- در حالتی که سیستم بدون بار کار می کند بتوان فشار را بدست آورد چنانچه درحالت بدون بار فشار زیاد باشد نشان دهنده اشکال مکانیکی است آشغال و شاخ و برگ ممکن است که اطراف قطعات و یاتاقان ها جمع شده و اشکال ایجاد نماید.
۲- فشار کاری قابل حصول باشد چنانچه فشار نرمال کاری بیش از حد معمول باشد نشان دهنده وارد شدن بار بیش از حد به سیستم است چنانچه فشار در حالت خلاص پایین است و با فشار بالا مواجهه می شویم علت آن وجود بار زیاد در سیستم است که باید به اندازه قابل قبول کاهش یابد.
فشار کاری همچنین بعلت جریان روغن (دبی) نامناسب می تواند افزایش یابد چنانچه قطعات برای انجام کار معلومی طراحی شده اند افزایش فشار ناشی از کمبود جریان روغن بدلایل زیر خواهد بود.
اشکال در پمپ
۱- از دست دادن جریان (نشتی) داخل سیستم.
برای نصب دبی سنج و اندازه گیری اتلاف مقدار جریان در یک پمپ معیوب به کمک گرفتن از یک مکانیسین نیاز است اتلاف جریان (دبی) بر اثر نشتی داخلی به علت گرم کردن سیستم قابل تشخیص دادن است.
زیرا روغن دارای فشار بالا بدون انجام دادن کاری به فشار پایین راه پیدا می کند و انرژی موجود در روغن تبدیل به حرارت می شود.
برای مثال: زمانی ۱۲ گالن بر دقیقه با فشاری برابر PSI500 عبور داده شود.حرارتی معادل۸.۹۰۷ BTU/HP بوجود می آورد.
حرارت را از طریق لمس کردن (احساس کردن) درجه حرارت بالای روغن می توان تشخیص داد.
توجه: از تمیز بودن کولر روغن و عدم بکسباد (لغزیدن) تسمه های محرک فن اطمینان حاصل نمایید.
سلام
درخواست قطعات هاردوستر دارم